Laik devletin memurunu imam bilmemek suçmuş!

El Kaide operasyonu adı altında başlatılan ve tam anlamıyla cadı avına dönüşen operasyonlar sürerken, Zaman gazetesi ve Haber 7 sitesinde yer alan bir haber, laik devletin artık Müslümanların kimin arkasında namaz kılıp kılmadığını bile suç sayabildiğini göstermesi açısından anlamlı.

27-01-2010


İslam ve Hayat

El Kaide operasyonu adı altında başlatılan ve tam anlamıyla cadı avına dönüşen operasyonlar sürerken, Zaman gazetesi ve Haber 7 sitesinde yer alan bir haber, laik devletin artık Müslümanların kimin arkasında namaz kılıp kılmadığını bile suç sayabildiğini göstermesi açısından anlamlı.

Zaman ve Haber 7'de yer alan habere göre, El Kaide ithamıyla tutuklanan Müslümanların bir suçu (!) da, laik devletin atadığı cami hocalarının arkasında namaz kılmayı kabul etmemeleri. Laik bir devletin, bir dinin ibadetlerine müdahil olması, memur atamak suretiyle ibadethanelerini vesayet altına alması sorgulanması gerekirken, bu vesayete karşı çıkan ve bu çarpıklığı boykot eden Müslümanların ibadet anlayışlarına müdahale edilmesi düşündürücü bir durum. 

Laik devlet, kimin nasıl ibadet edeceğine, kimin namazını nasıl ve nerede ikame edeceğine karışamaz! Zaman ve Haber 7 gibi yayın organları da, yaptıkları haberlerde kullandıkları dille, nasıl embedded bir konuma düştüklerini bilmelidirler. 

Etiketler : #Laik   #devletin   #memurunu   #imam   #bilmemek   #suçmuş!   
YORUMLAR
  • FAHRETTİN MERT   30-01-2010 17:13

    Bu iki yayın organından başka ne beklenir ki zaten.Birisi F.G.nin yayın organı biri de R.T.E.nin yayın organı.İkisininde ortak yanı muhazafakar olmaları.Devlete sadık olmaları.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN