Mavi Marmara'nın artık 10 şehidi var

Mavi Marmara’da İsrail askerleri tarafından ağır yaralanan İlkav üyelerinden Uğur Süleyman Söylemez, 4 yıldır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

23-05-2014


İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) üyelerinden Uğur Süleyman Söylemez, 4 yıldır komada olan Mavi Marmara Gazisiydi. Dün son nefesini vererek şehidler kervanına katıldı. Söylemez'in şehadeti ile birlikte Mavi Marmara'da siyonist rejimin katlettiği şehid sayısı 10'a yükseldi.

Uğur Süleyman Söylemez 1963 yılında Ankara’da doğdu. Serbest meslek mensubu olan Söylemez, 2010 yılının Mayıs ayında Gazze’ye insani yardım götüren filodaydı. Mavi Marmara saldırısının hemen ardından Uğur Süleyman Söylemez’in ismi gemide hayatını kaybedenler arasında geçti ancak daha sonra yaralılar arasında olduğu ve başından aldığı en az bir kurşunla ağır yaralandığı tespit edildi. 4 yıldır Ankara'da komada olan Uğur Süleyman Söylemez ağabey bugün Ankara'daki evinden şehitler kervanına katıldı.

Şehit Uğur Süleyman Söylemez'in cenazesi bugün (24 Mayıs Cumartesi) öğle namazına müteakip Hacı Bayram Camii'nden (Ankara) kaldırılacaktır.

Uğur Süleyman Söylemez’in yaralandığı anlar bir filo katılımcısının dilinden şöyle aktarılıyor:

Yaşananlar inanılmazdı… Her şey çok sarsıcıydı ama en sarsıcı olanı alt güvertede yaşadım. Yaralılara yardım ediyordum. Başının ön tarafından vurulan ve vurulduktan sonra sırt üstü yere düşüp kafasının arka tarafı yarılan Süleyman isminde bir kardeşimiz vardı. Yerde yan yatmış vaziyetteydi; bir kişi onu destekliyordu. Doktorlar eğer sırt üstü uzanırsa kanın akciğerine dolabileceğini ve hemen öleceğini söylemişti. Biz onu hayatta tutmaya çalışırken birkaç kardeşimiz mukavvadan yaptıkları yelpazelerle onu serinletmeye çalışıyordu. Ağzından sürekli kan geliyordu. Ben bir yandan ağzını silip elini tutuyor, diğer yandan yaraları üzerindeki kanlı havluları değiştiriyor ve onunla konuşmaya çalışıyordum. Kanamasını durdurmaya çalışırken on beş dakika içinde düzinelerce havlu kullandık. Allah’a şükür ilk tehlikeyi atlattı. İsrailliler onu ve diğer yaralıları helikopterlere tam anlamıyla barbarca naklettiler. Süleyman kardeşimiz şu anda Ankara’da ailesinin yanında komada. Onu asla unutmayacağım.  Fatima Mohamadi (Avukat/ABD)

Etiketler : #Mavi   #Marmara'nın   #artık   #10   #şehidi   #var   
YORUMLAR
  • kemal songür   24-05-2014 08:58

    Ümmetin yiğitlerinden biri daha Rabbine şehadet ile yürüdü. Rabbimizin şehadet ikramına/iltifatına mazhar oldu. Allah kabul buyursun dualarımızla. Ailesine sabır diliyoruz ve tebrik ediyoruz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN