Mavi Marmara aktivistleri iftarda buluştu 

Üsküdar'da iftar yemğinde buluşan Mavi Marmara aktivistleri ve şehit yakınlarına hitaben konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara adlı bir dernek kuracaklarını söyledi.

01-09-2010


İHH İnsanı Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, siyonist işgalcinin Filistin'deki ablukayı kaldırmaması halinde gelecek yıl ABD, Kanada, Avrupa ve Ortadoğu'dan en az 50 yardım gemisinin gönderilmesi konusunda hazırlık yapıldığını söyledi. Yıldırım, ayrıca Mavi Marmara derneğinin kurulacağını belirtti.

Uluslararası sularda işgalci katillerin kanlı saldırılarına maruz kalan Mavi Marmara gemisinde bulunan yaklaşık 200 aktivist Üsküdar'da iftar yemeğinde buluştu. İskeledeki Ramazan gemisinde buluşan aktivistler, hasret giderdi. Etkinliğe aktivistlerin yanı sıra İsrail saldırısında şehit düşen kardeşlerimizin aileleri de katıldı. Platforma Mavi Marmara şehitlerinin fotoğrafları asıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program iftar yemeğiyle devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan İHH İnsanı Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara derneğini kuracaklarını söyledi.

Yıldırım, "Mavi Marmara"ya katılanların aslında bir özgürlük mücadelesi yapan, bedel ödeyen, yiğit, korkusuz, davası için her şeyi feda edebilecek insanlar olduğunu vurguladı.

Sadece Filistin'de değil dünyanın birçok yerinde ablukalar olduğunu, bir karar verip öncelikle Gazze ablukasını kaldırmak için çalıştıklarını anlatan Yıldırım, "Mavi Marmara" filosu düzenlediklerini, ama sonucunda İsrail'in baskınıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Mavi Marmara tarihe geçecek

Yıldırım, tarihte 3 geminin asla unutulmayacağını, ancak bunlardan sadece birinin kendisini dünyaya canlı yayınlarla gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Birinci gemi Nuh'un gemisidir. Tüm canlıların kurtuluşunu sembolize eder. İkinci gemi Titanik'tir. Şımarıklığı, servet düşkünlüğünü, Allah'a isyanı ve bunun sonucunda başına ne geldiyse onu sembolize eder. Üçüncü gemi de Mavi Marmara'dır. Bu gemi bir özgürlük sembolüdür. Bu tarihe kaydedilmiştir. İsrail'in katliamı da tarihe kaydedilmiştir. İsrail ilk defa yaptığı katliamları dünyaya göstererek açıkça yaptı."

Yıldırım, bir dönem İsrail ile işbirliği yapan liderlerin, artık halkın tepkisinden korktukları için İsrail ile doğrudan işbirliği yapamadığını belirterek, "İsrail bu ablukayı kaldırmazsa eğer ABD'den, Kanada'dan, Avrupa'dan, Ortadoğu'dan en az 50 tane gemi hazırlığı yapılacak" dedi.

"BM komisyonundan olumlu bir rapor bekliyoruz"

Avrupa İnsan Hakları Komisyonunun gelip, baskınla ilgili kendilerini dinlediğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: "Komisyon, İskenderun'a çekilen gemiyi gördü. 27 Eylül'de İnsan Hakları Komisyonu raporunu açıklanacak. Eğer burada duyduklarını yansıtırlarsa Birleşmiş Milletler kendi üzerindeki şaibeyi kaldıracak. Çünkü Birleşmiş Milletler en az iki kere açıklama yaparak, 'Orası Filistin kara sularıdır. İsrail'in orayı kontrol etme hakkı yoktu' dedi. Yani İsrail'e 'korsan' dedi. Biz Mısır kara sularına gidiyorduk. İsrail bizi tutukladıktan sonra gemimizin koordinatlarını kendi kara sularına döndürmek için zorladı. Yani bütün dünyaya dedi ki (Bizim kara sularımıza geldiği için tutukladık)."

"Arkadaşlarımızın pasaportlarına el konuldu"

Yıldırım, siyonist işgalcinin, 22 arkadaşlarının pasaportuna el koyduğunu ifade ederek, "Bu ülkenin, dış dünyada suikast düzenleyeceği zaman el koyduğu pasaportları kullandığını" söyledi ve ekledi: "Şimdi bu arkadaşlarımızın pasaportlarını ilan ediyoruz ki, bunları kullanmaya kalkarsa bütün dünya bilsin."

Katılımcılara bir müjde veren Yıldırım, "Mavi Marmara'daki arkadaşlarımız yalnız kalmayacak. Biz Mavi Marmara Derneği kuruyoruz. Bu dernek bütün dünyadaki Mavi Marmara üyelerinden oluşacak" şeklinde konuştu.

Pakistan'a gemi gönderilecek

Sel felaketine maruz kalan Pakistan'a götürülmek üzere 3 bin tonluk yardım malzemesini yola çıkaracaklarını ifade eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Sloganımız, 'Yükümüz İnsani Yardım, Rotamız Pakistan'. Daha önceki de 'Rotamız Filistin'di. Şimdi diyeceğiz ki; İsrail gelen yardımlara böyle karşılık verdi, Pakistan da gelen yardımları böyle kucakladı. Biraz insanlık öğrenin" diye konuştu. Bülent Yıldırım'ın konuşmasından sonra program sona erdi.

Etiketler : #Mavi   #Marmara aktivistleri   #iftarda   #buluştu    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN