Mazlum-Der, Felluce'nin peşini bırakmıyor

Mazlum-Der, 5 yıl önce Felluce'de katliam yapan ABD'nin peşini bırakmayacak.

09-11-2009


Mazlum-Der, beş yıl önce Irak'ın Felluce şehrinde yaşanan katliamın sorumlularının her daim peşinde olacağını duyurdu. Örgütün Dış İlişkiler Komitesi tarafından yapılan açıklamada, "Felluce'de yaşanan katliamı unutmayacağız, unutturmayacağız' dendi.

"BM kararlarını hiçe sayarak, peşine taktığı Müttefik kuvvetleriyle birlikte Irak'ın güzelliği ve dindarlığıyla bilinen Felluce Şehrini yok eden ABD'nin, kara siciline yeni bir sayfa açtığı gün" denen açıklamada, katliamın sayısal bilançosu da verildi:

"Altı bin sivil hayatını kaybetti. 200 bin sivil başka şehirlere göç etmek ya da komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. 60 cami tamamen yıkıldı. 10 bin ev yıkılırken geri kalan yapıların 2/3'ü ağır hasarlıydı."

Katliamda, işgal güçlerinin fosfor ve bilinmeyen birçok kimyasal silah kullandığına dair kanıtlar, uluslararası toplumun gündemine gelmesine rağmen bugüne dek katliamın sorumlularının yargılanmasına dair resmi bir girişim olmadığı da vurgulanan açıklamada, "Yaşanan bu savaşın üzerinden beş yıl geçti. Şu anda Felluce katliamında kullanılan kimyasal silahlar sebebiyle sakat çocuklar doğmakta ve her gün anormal şekillerde doğmuş onlarca çocuk cesedi toprağa verilmektedir.

Yaşanan bu katliamın ve sonrasında tıpkı Hiroşima ve Nagasaki saldırılarında olduğu gibi gelecek nesillerin sakat-özürlü doğmasının sorumlusu ABD, İngiltere ve Irak yönetimleridir." dendi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #MazlumDer   #   #Felluce'nin   #peşini   #bırakmıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN