Mazlum-Der, Gazze yıkımını belgeledi

Siyonist işgal rejiminin soykırım girişimine maruz kalan Gazze'ye giden Mazlum-Der İstanbul Şubesi Uluslararası Hak İhlalleri Gözlem Komitesi gözlemlerini bir rapor halinde kamuoyu ile paylaştı.

29-01-2009


İslam ve Hayat

Siyonist işgal rejiminin soykırım girişimine maruz kalan Gazze'ye giden Mazlum-Der İstanbul Şubesi Uluslararası Hak İhlalleri Gözlem Komitesi gözlemlerini bir rapor halinde kamuoyu ile paylaştı. 

Miladi 16 Ocak 2009 tarihinde Mısır Rafah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yapan Mazlum-Der İstanbul Şubesi Uluslararası Hak İhlalleri Gözlem Komitesi'nin ilk heyetinde bulunan Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Ayhan Küçük Gazze'den döndü.

Gazze’de resmi kurumlar, işyerleri, hastaneler ve Gazze halkı ile yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan “Gazze Ön Çalışma Raporu”nun sunumunu yapan ve Gazze’deki izlenimlerini anlatan Ayhan Küçük, Filistin’de yaşanan zulmün yerinde yapılacak incelemeler ve görüşmelerle tespiti ve teşhirinin sağlanacağı, toplanan belge ve dokümanlarla bölgede yaşanan insan hakları ihlallerinin veri tabanının oluşturulacağı bu proje ile Gazze’de hastanelerdeki durum, hastaneye getirilmeden yaşamını yitirenler, saldırıya maruz kalan yerler, kayıp olan şahıslar ve temel ihtiyaç maddelerine ulaşım ile ilgili yapılacak araştırmaların resmi belgelerle raporlanacağını belirtti.

Ayhan Küçük, Gazze’deki gözlemlerini şu şekilde aktardı:

“Gazze’deki hastaneleri ziyaret ettik ve yaralılarla görüştük. Şehir merkezini dolaştık. Dükkanların boş raflarına bakınca ambargonun etkilerini gördük. Sosyal İşler Bakanlığına ait İnsani yardım malzemelerinin depolandığı merkezleri gezdik. Türkiye’den birçok yardım kuruluşunun malzemelerinin orada olduğunu gördük. Gün içinde de bombardıman devam ediyordu. Ama halk sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi hayatına devam ediyordu. Özellikle çocukların neşesi ve umursamazlığı dikkat çekiciydi. Herhalde İsrail’in de en fazla dikkatini bu çekiyordu. İsrail, karadan, denizden ve havadan apachi helikopterleri ve F16 uçakları ile bu neşenin ve umursamazlığın intikamını alırcasına sürekli yaşamın sürdüğü sokakları füzelerle vuruyordu. Ama yinede çocukların neşesini gölgeleyemiyordu.”

Küçük sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gazze’de Şifa Hastanesi’ne gittik. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen doktorlarla tanıştık. Gazze gündüz sıcak gece ise soğuk. Şehrin %80’inde elektrik yok ve şehir karanlık. Ailelerin nüfusları kalabalık. Evli olan orta yaşlı bir Gazzeli’ye çocuk sayısını sorduğunuzda 7 ila 14 arasında cevaplar alıyorsunuz. Şehrin merkezinde vurulan yerleri gezdik. Gazze İslam Üniversitesi’nin 1.000m2’lik 5 katlı laboratuar binası ve şehrin merkezinde, iş yerleri, Birleşmiş Milletler Okulu, camiler ve ambulanslar ve kamu binalarının tamamı İsrail füzeleri tarafından vurulmuştu. Gazze Teknik Üniversitesi’de ağır bombardımana tutulmuştu. Savaş öncesi Gazze’nin en lüks binalarını ve fabrikaların olduğu Cebaliye bölgesinde binalar, portakal bahçeleri, hayvan çiftlikleri, orta ölçekteki sanayi tesisleri önce İsrail füzeleri ile vurulmuş daha sonra dev buldozerlerle yerle bir edilmişti. Binlerce hayvan ölüsü toprak altında idi. Yüzlerce evin enkazı moloz yığını, onlarca üretim tesisi de demir yığını haline getirilmişti. Tarım alanları ve seralar yok edilmişti.”

Basın açıklaması sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ayhan Küçük, Gazze’de yaşanan tüm bu olaylara rağmen Gazze halkının moralinin çok olduğunu belirterek, “Bizler de Gazze’de yaşananları unutmamalı ve İsrail’in işlediği savaş suçu ile yargılanması için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

 

Etiketler : #MazlumDer   #   #Gazze   #yıkımını   #belgeledi   
YORUMLAR
  • Ömer YANIK   29-01-2009 16:23

    Mazlum Der yetkililerine ve bu konuda çalışma yaparak kamuoyunu aydınlatanlara çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Bu tür konularda yardımlaşmak gerektiğine inanıyorum, başkaları bunu çok iyi yapıyor ve bunun propagandasını yaparak kamuoyu oluşturuyor, bizim de en azından inananları doğru bilgi ile bilgilendirmemiz faydalı olacaktır diyor emeği geçenleri kutluyorum, bilhassa Ayhan KÜÇÜK beye teşekkürler.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN