MEB müfettişllerinden, İHL'ye başörtüsü baskını

Geçtiğimiz ay İnegöl İmam Hatip Lisesi`ne aniden teftişe gelen Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, bayan öğretmen ve öğrencilerin derslere başörtülü olarak girdiklerini ve kız-erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda ders gördüklerini gerekçe göstererek okul yönetimi hakkında tutanak tuttu.

24-01-2012


Geçtiğimiz ay İnegöl İmam Hatip Lisesi`ne aniden teftişe gelen Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, bayan öğretmen ve öğrencilerin derslere başörtülü olarak girdiklerini ve kız-erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda ders gördüklerini gerekçe göstererek okul yönetimi hakkında tutanak tuttu. Okul yönetimine de `gözümüz üzerinizde` imasında bulundular.

Müfettişi gören haber versin!

Öğrenci velilerinden Salih Döğenci, müfettişlerin `bir ay gözümüz üzerinizde` diyerek okul yönetimini mercek altına aldıklarını belirtti. Öğretmenlerin derslere perukla girmeye başladıklarını ifade eden Döğenci, “Öğretmenler çantalarında peruk taşıyorlar. Okul müdürü de müfettişleri kim görürse sınıflara ve öğretmenlere haber vermesi talimatını vermiş” dedi.

Öğrenci velisi: Bu sorunu çözün

Öğrenci velisi Salih Döğenci, başörtü yasağının dayatma olduğunu belirterek, hükümetin bu sorunu çözmesi gerektiğini vurguladı. Başbakan`ın da imam hatip mezunu olduğunu söyleyen Döğenci, “10 yıldır iktidarı elinde bulunduran imam hatip liseli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesi, ne yazık ki hâlâ böyle bir uygulamanın sorumluluğunu ellerinde bulundurmaktadır. AKP iktidarının bu soruna acilen bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Bu müfettişler hakkında gerekli incelemenin yapılmasını ve İnegöl İmam Hatip Lisesini rahat bırakmalarını istiyoruz. Aynı zamanda gerekli müfredat ya da kanun değişikliği yapılarak başta ortaöğretim, üniversite ve kamu düzeyinde başörtüsü sorununun çözüme kavuşturulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Başı açık fotoğraf istediler

2011-2012 eğitim-öğretim yılı başlangıcında okula kayıt yaptırmak isteyen kız öğrencilerden başı açık fotoğraf istenmişti. Bu uygulama öğrenci velilerini şaşkına uğrattı. Dinin temel esaslarından olan başörtüsünün dini eğitim yeri olan imam hatip liselerinde yasak olması ise tepkilere neden oldu. 

(Kaynak: Milli Gazete / Platform Haber)

Etiketler : #MEB   #müfettişllerinden   #   #İHL'ye   #başörtüsü   #baskını   #   
YORUMLAR
  • COŞKUN UZUN   28-01-2012 07:57

    DURUN, ACELE ETMEYİN, YARGISIZ İNFAZ YAPMAYIN. BU İŞLER ÖYLE HEMENCECİK SİZİN BİLDİĞİNİZ VEYA SANDIĞINIZ GİBİ KOLAY OLMUYOR. SIK BOĞAZ ETMEYİN ADAMLARI. RAHAT BIRAKIN. İNANIN O İNSANLAR BU SORUNU ÇÖZECEKLER. GÖRMÜYOR MUSUNUZ GELİŞMELERİ. ADAMLAR KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPIYORLAR. BUNCA SENEDİR BU KADAR YOLU KİM ALMIŞTI HA KİM ALABİLMİŞTİ SÖYLEYİN. HAKSIZLIK ETMEYİN. HERKES habire ONLARA YÜKLENİYOR. SONUÇTA HERKES DEVLETÇİ, AKP'Cİ, HÜKÜMET YANLISI OLUNCA BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLECK MERAK ETMEYİN. Bir kaç kız çocuğu, bir kaç öğretmen bir zaman mecburen (demokratik ortamlarda) başını açacakmış sonuçta iktidardan, daha önemli değil ya....! Kıyamet kopmaz herhalde değil mi?

  • Yakup Döğer   25-01-2012 00:58

    Özgürlükçü AKP ye kapak olsun bu olay ve bunu gibiler.Bütün ihtişamlarıyle iktidar gücünü elinde bulunduran siyasi idare,istemediği için bu sorunu çözmemektedir.Çözemediği için değil çözmek istemediği için bu konuya ilgi göstermiyorlar.Kendileri namazlı(!),hanımları başörtülü...zulme devam yine.Bu vebal boynunuza AKP yönetimi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN