Mehmed Durmuş'un "Abant Konsili" kitabı çıktı

İktibas dergisi yazarlarından Mehmed Durmuş’un yeni kitabı “Abant Konsili” çıktı.

19-07-2012


Abant’ta düzenlenen toplantılarda Müslümanlara yapılan Demokrasi, Laiklik, Çoğulculuk gibi batılı çağrılara karşın İslam’ın uzlaşmaz tavrının net bir şekilde ortaya konulması gerektiğini vurgulayan Mehmed Durmuş, kitabında 26 Abant toplantısını, 26 ayrı başlık altında Kur’an ve sünnet perspektifinden yorumluyor.

Mehmed Durmuş, kitabın on dört yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirttiği önsöz kısmında, “Sadece Abant değil, Müslüman düşüncesini hedef aldığına inandığım her türlü entelektüel ve siyasî faaliyeti tenkid et­menin, bir Müslüman olarak görevim olduğuna inanıyorum” diyor.

Abant Konsili, 1998 yılından bu yana devam eden Abant platformlarına ciddi eleştiri getiren ilk kitap olma özelliğini de taşıyor.

Kitabın yazarı Mehmed Durmuş hakkı söylememenin, haksızlık karşısında susmanın Allah katındaki ‘riski’ daha büyüktür. Abant ve benzeri bütün siyasal faa­liyetlerin, hem de hak ettikleri en yüksek tonda eleştirilmeleri gerektiğinin altını çiziyor.

Abant Konsili, Mehmed Durmuş’un, 2003 yılında yayınlanan “Haberlerin Ağında Mehdi”, 2010 yılında yayınlanan “Kur’an’a Göre Şefaat” kitaplarının ardından kaleme aldığı üçüncü kitabı.

abant-konsili3.jpg

Kitapla ilgili bilgiler:

Yayın Yılı: 2012
Kitap Kağıdı
373 sayfa
14x21 cm
Karton Kapak
Dili: Türkçe
 

Etiketler : #Mehmed   #Durmuş'un   #Abant   #Konsili   #kitabı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN