Mehmet Paksu'ya tokat gibi cevap

"Geçmişle bağ kuracağım derken okurunu tağutun kucağına atmıyor musun? Neden “Yaşadığımız sistem tağuttur” diyemiyorsun?"

29-06-2009


Duran Kömürcü, "tağut" kavramının siyasi bir içeriği olmadığını savunan Mahmet Paksu'ya tokat gibi cevap verdi.

Paksu'nun Bugün gazetesindeki köşesinde "İslam’a beşik olmuş... Kur’an’la şekillenmiş... Dinin sembolü ezan. Hürriyet ve bağımsızlığın alameti bayrak... Cennet vatanımız..." gibi hamasi söylemlerle, mevcut sistemi temize çıkarmaya çalışmasını konu edinen Kömürcü, "Geçmişle bağ kuracağım derken okurunu tağutun kucağına atmıyor musun? Neden “Yaşadığımız sistem tağuttur” diyemiyorsun?" diye sordu.

İşte Duran Kömürcü'nün yazısı: 

Mehmet Paksu’ya uyarı

Duran Kömürcü / Vakit

Mehmet Paksu dostum Bugün gazetesinin köşe yazarıdır. Cinselliğin sembolü Haydar Dümen’in İslami versiyonunu ele alır. Okuyucularına da faydalı olmaya çalışır. Bazen de hüküm ifade eden kavramları dile getirir.

İnternetten okuduğum “Tağut nedir ne değildir” yazısı da bunlardan biridir. Yazısında;

“Tağut kavramı siyasi bir kavram değil, Kur’anî bir kavramdır. Kur’an da Allah kelamı olduğuna göre meseleyi ilahi ve dini açıdan inceler” diyor ve ekliyor: “Kur’anî kavramlar güncel, siyasi, gelir-geçer meselelere çekilmeye çalışılırsa sonuç Kur’anî metodlara ters düştüğü gibi, Kur’anî yaklaşım da olmaz.”

“Kur’an siyasetle uğraşmaz. Güncel meseleler ilgi alanına girmez, gel-geç meseleler onu ilgilendirmez” buyuruyor. Halbuki Kur’an Müslümanın yirmidört saatini kontrol altına alır. Helal ve haramlarla yaşama şemasını çizer. Nerede ve nasıl davranacağını öğretir. Bu şemaya uyanlara da Müslüman denir.

Dostum, “Tağut kelimesi iki ayette geçer” buyurmuşsun! Kur’an’da tam sekiz ayette tağut kelimesi geçmektedir. İki ayetin de imanı esas aldığını söylemişsin. İmanı olmayana Müslüman denir mi? Müslümanın, tağuta karşı gelmesi iman esaslarındandır.

“... Allah’a inanan kimse, kopmak bilmeyen sağlam bir kulpa sarılmıştır.” (Bakara-256)

“Allah, inananların dostudur. Onları karanlıktan aydınlığa çıkarır. Küfredenlerin dostları ise tağuttur.” (Bakara-257)

“Küfretmeleri emrolunmuş iken, tağutun önünde muhakeme edilmelerini isterler...” (Nisa-60)

Ayetleri Müslümanın yol haritası değil mi? Hayatımıza, projektör vasıtası görmez mi? Allah’ın “İman edenler Allah yolunda savaşır, küfredenler de tağut yolunda...” (Nisa-76) emirleri, hangi tarafta olmamızın açık ve net göstergesi değil mi? Allah’ın;

“Allah’a ibadet edin, tağuttan kaçının...” (Nahl-36) buyruğu, neye koşup neden kaçacağımızın emirnamesi değil mi?

İslam’a beşik olmuş... Kur’an’la şekillenmiş... Dinin sembolü ezan. Hürriyet ve bağımsızlığın alameti bayrak... Cennet vatanımız... Dar’ul-Harp olarak görmek tağutu anlamamak, tağutu tanımamaktır... Buyurmuşsun. Bu cümlelerin içinde hamaset yatmıyor mu? Müslümana yüklenen mesuliyeti zorlamıyor mu? Geçmişle bağ kuracağım derken okurunu tağutun kucağına atmıyor musun? Neden “Yaşadığımız sistem tağuttur” diyemiyorsun? “Geçmişteki Müslümanlar vazifesini yapıp gitmişler, biz bırakılan emaneti bile koruyamadık, İlay-ı Kelimetullah davasını, tağuti mahkemelere teslim ettik” diyemiyorsun?

Diyeceğim, Müslümanlar inancında hür mü? Sistem Kur’an’la şekillenmiş de biz mi kıymetini bilmiyoruz? Allah’ın hükümleri ile hükmediliyor da biz mi cahil kaldık? Bütün bunlar varsa Türkiye Dar’ul-İslam’dır, yoksa; ilan edilmemiş Dar’ul Harp’tir.

Dostum, ruhsatları kastettiği mananın dışına götürürsen, sistemleri istemeyerek de olsa meşrulaştırırsın. İslam’ın ihyasına değil, sistemin sağlamlaşmasına vesile olursun. Dinin mukaddes saydıklarını sistemin içine korsun. Onlara malzeme olursun. Sonra da;

“Laikliğin esası İslam’dadır. İslam’ın kendisi demokrasidir. Cumhuriyyet cumhurdan gelir” yaveleri yayılır. Sonra da “Namaza mani olan mı var? Talebelere mani olan nerede?” denir. İslami inançlar yozlaşır. Beşeri sistemlerin hedefi, Allah inancını ortadan kaldırmaktır. Esası sulandırılır, içine de mukaddeslik eklenince Allah’ın hükümranlığına darbe vurulur. Vuranlar da inananlar olur.

Sizi tenzih ederim. Ama gerçekler bunlardır. Hareketlerimize dikkat edilmez, İslami kavramlar hırpalanırsa beşeri sistemler vahyin önüne geçer. Sonra da, beşeri sistemlerin çeşmesinden su içmek için oraya girilir. Hizmet ediyorum derken, hezimetle karşı karşıya kalınır. Gel, Kur’an’ca düşünelim. İstek, arzu ve çıkarlarımızı İslam zannetmeyelim. İslam’ı kendimize göre algılamayalım. Kur’an’a göre durumumuzu sorgulayalım. Dost nasihatını bir düşünsen! “Ben bilirim, nasihata ihtiyacım yok” demesen.

Etiketler : #Mehmet   #Paksu'ya   #tokat   #gibi   #cevap   
YORUMLAR
  • ismail   18-01-2014 23:27

    Turkiye islamin baskentidir.zoruna gitmesin

  • Selim   04-02-2013 18:16

    s.a. Türkiye, moğol işgali gibi bir kısım mürtedlerin işgal edip, küfrü hakim kıldığı, müslümanların ve yaşadıkları bazı İslami hükümlerin tamamen yok olmadığı, müslümanların ülkesi olan darul islamdır. Ülke biz müslümanların, bu yüzden darul İslamdır! Darul harb ise bu yüzden gavurların ülkesidir! İşgalcileri hiç bir İslam devleti "devlet" olarak tanıyamaz, reddedilir! Darul harb ise tanıyabilirler, biz de "darul harb" demekle tanımış oluruz! İşgalciler ile hiç bir İslam devleti anlaşma yapamaz, hükümsüzdür! Darul harb ise anlaşma yapabilir! Darul İslamda müslüman emansız durur, darul harbde zoraki tutulmadığı sürece müslüman emanla durur! Biz KENDİ YURDUMUZda yaşıyoruz, bu yüzden eman söz konusu değil, bu yüzden müslümanlar yönetime karşı çıkabilir, bağy olmazlar! Türkiye Darul harb ise eman sahih ve eman altında iken kimse yönetime başkaldıramaz! Buna ragmen İmamın iznine bağlı olan cuma işgalcilerin atadığı imamlar arkasında kılınamaz! Müslüman cemaatler kendi aralarında kılıyorsa zuhrü ahiri de kılmalı. Yazı, bir Hocaya yaraşır cesareti yansıtıyor. Yazının başlığı yazıya uyum sağlamış. Allah cesur Hocalarımızın sayısını artırsın. Selam ederim.

  • levent   12-01-2010 15:47

    mustafa çavdar kardeş hicret edilmesi gerektiğini söylemişsin allahaşkına yeryüzünde nereye gidebiliriz varmı allahın kanunlarını yaşayan uygulayan birileri

  • mehmet TUNAOĞLU   09-11-2009 10:34

    Küfri bütün hükümlerin yürürlükte olup, Kur'anî farzların inkâr ve ihmal edildiği bir beldenin nasıl olurda Daru'l İslâm olduğunu söyleyebilirsiniz. Rabbim İslâmı anlamayı nasibetsin...

  • Mustafa Çavdar   02-07-2009 13:16

    ilan edilmemiş Dar’ul Harp’tir Hayır benim vatanım islam memleketidir bu kelime birilerin bu vatan darül harp deyip FAİZLİ İŞLEME cevaz veriyorlar bu kelieme birilerina CUMA NAMAZINI kılmamaya fetva verdiriyor bu vatana darül harp diyenler ben dinimi inancımı yaşayamıyorum diyenler nisa 97 ayetini nahl 41- 110 ayetlerini iyi düşünsünler kusura bakmayın ama yerim dar yenim dar gibi olmuş ALLAHA emanet olalım

  • FURKAN   30-06-2009 17:30

    Allah razı olsun, hakikaten bu yazı tam oturmuş. Paksu Hocanın midesi (!) bozulmasın.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN