Mehmet Pamak'la söyleşi dizimiz devam ediyor

Düşünce ve aksiyon adamı Mehmet Pamak'la, giderek yaygınlaşan İslamsız adalet söylemi ve iktidar talebinden uzaklaştırılmış din algısı üzerine gerçekleştirdiğimiz söyleşi dizimiz devam ediyor. Toplamda 10 bölüm olması düşünülen söyleşi dizisinin sonraki bölümlerini de on günlük periyodlarla yayınlamayı planlıyoruz.

24-10-2010


İslam ve Hayat

Düşünce ve aksiyon adamı Mehmet Pamak'la, giderek yaygınlaşan İslamsız adalet söylemi ve iktidar talebinden uzaklaştırılmış din algısı üzerine gerçekleştirdiğimiz söyleşi dizimiz devam ediyor. 

Daha önce ilk iki bölümünü yayınladığımız dizinin üçüncü bölümünü inşaallah 26 Ekim Salı gününden itibaren bu sütunlarda bulabileceksiniz. Toplamda 10 bölüm olması düşünülen söyleşi dizisinin sonraki bölümlerini de on günlük periyodlarla yayınlamayı planlıyoruz. 

Salı günü yayına girecek üçüncü bölümde Mehmet Pamak, küresel güçlerin İslam ve Müslümanları dönüştürme amaçlı projeleriyle de örtüşen, iktidar talebinden uzaklaştırılmış ve jakoben laikliğin yerine inşa edilmek istenen demokratik laiklikliğe razı edilmiş bir İslam algısının teolojik altyapısının nasıl oluşturulmaya çalışıldığına dair tesbitlerde bulunuyor ve Müslümanların bu fasid projeler karşısında nasıl bir duruş sergilemeleri gerektiğine değiniyor.

Zora dayalı sekülerleşme yerine gönüllü sekülerleşmenin ikame edilmeye çalışıldığını kaydeden Pamak, "Mevcut zulüm sistemini geriletmek ve görece bir özgürleşmeye ulaşmak adına, yerine ikame edilecek görece özgürlükçü şirk sistemine râm olmak ve onu savunmak, bir Müslüman’ın akıdesiyle bağdaştırılamaz. Şirk sistemi içinde görece özgürlükçü bir değişimin hatırına, bu değişimi sağlayanlarla bütünleşmek, laik-demokrat bir mücadelenin içinde yer almak, “laik- demokratik-sivil” anayasanın yapımına fiilen iştirak etmek, o istikamette mücadele etmek de, sırat-ı  mustakimi terk edip, tevhid mücadelesinden vazgeçmek ve şirk sistemi içindeki gri yollara savrulmak anlamına geleceği için, Müslümanların uzak durması gereken bir haldir. Yani Müslüman her şart altında, insanlığı kurtaracak tek kurtarıcı yol olan tevhid ve Kur’an yolunu temsil etmek, taviz vermeden ve ilkeli şahidliğini yaparak, başka yollarla karıştırmadan, hatta onlardan açıkça ayrıştırarak sadece ve net bir biçimde bu yola daveti sürdürmek durumundadır." vurgusu yapıyor.

Önceki iki bölümü okumak için şu linklere tıklayınız:

Mehmet Pamak'la İslamsız adalet arayışları üzerine

Mehmet Pamak'la söyleşimizin 2. bölümü

Etiketler : #Mehmet   #Pamak'la   #söyleşi   #dizimiz   #devam   #ediyor   
YORUMLAR
  • bilal   25-10-2010 15:23

    heyecanla bekliyoruz mehmet abimizin söyleşisini

  • ADEMOĞLU   24-10-2010 19:33

    Kıymetli mhmet abimiz sizin güzide yorum ve makalellerinizi iktibas derğisinde görmek istiyoruz bunu özellikle rica ediyoruz. Allaha amenet olun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN