Mescid-i Aksa'da çökmeler başladı

Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa'nın altında uzun zamandır devam ettirdiği kazı çalışmalarını almaya başladı. Çünkü kutsal mekanın çevresi yavaş yavaş çökmeye başladı. Son olarak cuma sabahı, Mescid-i Aksa’nın içinde devrilen ağacın yakınında bir çöküntü meydana geldi.

26-11-2010


Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa'nın altında uzun zamandır devam ettirdiği kazı çalışmalarını almaya başladı. Çünkü kutsal mekanın çevresi yavaş yavaş çökmeye başladı. Son olarak cuma sabahı, Mescid-i Aksa’nın içinde devrilen ağacın yakınında bir çöküntü meydana geldi. Mirasımız Derneği'nin bildirdiğine göre, çöküntü, Hz. Ebu Bekir ilim halkasının, aynı zamanda da Megaribe Kapısının yanında gerçekleşti.

Yetkililer çöküntünün 50 santimetre genişliğinde olduğunun, ancak derinliğinin tesbit edilemediğinin, sebebinin ise siyonist rejimin çöküntüyü gizlemek için taş koyduğunu ve üzerini ağaç dallarıyla kapattığını açıkladı. Ancak bu çöküntünün gerçekleştiği anda orada bulunanlar çekimi yaparak yetkililerle paylaştılar.

Bu meydana gelen çöküntüler, Mescid-i Aksa’nın altındaki kazıların hala devam ettiğini göstermektedir. Bu kazıların zaman zaman Mescid-i Aksa’nın etrafındaki Tarihi Eserlerin ve evlerin içinde çatlaklar ve çöküntüler meydana getirdiği de ortadadır.

Son iki yılda, Mescid-i Aksa’nın içinde iki çöküntü meydana geldi, iki dev ağaç devrildi ve Mervani Mescidinde çatlaklar ortaya çıktı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mescidi   #Aksa'da   #çökmeler   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN