Mescid-i Aksa muhafızı Raid Salah'dan süresiz açlık grevi

Filistin İslami Hareketi lideri Salah, açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Kayk ile dayanışma içerisinde olduğunu göstermek için açlık grevine başladı

17-02-2016


Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, 84 gündür açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk ile dayanışma içerisinde olduğunu göstermek için süresiz açlık grevine başladı.

Arap Takip Komitesi'ne bağlı Özgürlükler Komitesi Üyesi Tevfik Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Salah'ın, israil Yüksek Mahkemesi'nin Kayk'ın tedavisi için bir Filistin hastanesine nakledilmesi talebini reddetmesi üzere süresiz açlık grevine başladığını belirtti.

Salah'ın, imkanı olanları açlık grevi eylemlerine katılmaya çağırdığını ifade eden Muhammet, Arap Takip Komitesi Başkanı Muhammet Berke'nın yanı sıra onlarca kişinin eyleme katılacağını kaydetti.

Muhammet, söz konusu eylemin, Kayk'e yönelik suç işlemeyi amaçlayan israil'in uygulamalarını protesto etmek için yapıldığını söyledi.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden daha önce yapılan yazılı açıklamada, "israil Yüksek Mahkemesi, Cemiyetin Hukuk Birimi Başkanı Cevad Bulis tarafından mahkemeye sunulan Kıyk'ın tedavisi için Batı Şeria'daki bir Filistin hastanesine nakledilmesi talebini reddetti" ifadesi kullanılmıştı.

Etiketler : #Mescidi   #Aksa   #muhafızı   #Raid   #Salah'dan   #süresiz   #açlık   #grevi    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN