Mescidi Aksa’yı suni depremle yıkacaklar

Gazze’de bulunan Uluslararası Kudüs Müessesesi’nin Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Ebu Halebiye, siyonist rejimin Mescidi Aksa hareminin altında uzun süreden beridir kazmaya devam ettiği tünellerde bir suni sarsıntı meydana getirerek Mescidi Aksa’yı yıkmayı planladığını açıkladı.

25-02-2008


Siyonist işgal devleti İsrail, Mescidi Aksa’yı yapay bir sarsıntıyla çökertmeyi hedefliyor. Bilindiği gibi siyonist oluşum işgal sürecinin başlamasından bu yana Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmeyi amaçlıyor. Siyonistler, Mescidi Aksa’nın Süleyman Mabedi’nin kalıntılarının üzerine yapıldığını iddia ediyorlar. 
 
Gazze’de bulunan Uluslararası Kudüs Müessesesi’nin Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Ebu Halebiye, siyonist rejimin Mescidi Aksa hareminin altında uzun süreden beridir kazmaya devam ettiği tünellerde bir suni sarsıntı meydana getirerek Mescidi Aksa’yı yıkmayı planladığını açıklayarak Müslümanları söz konusu siyonist plana karşı uyardı.

Dr. Halebiye, Kudüs Müessesi’nin “Kudüs’ün Simgeleri” başlığıyla düzenlediği sempozyumda yaptığı konuşmada Kudüs’ün siyonistler tarafından Yahudileştirildiği uyarısında bulunarak, özellikle de Mescidi Aksa çevresindeki Müslümanlara ve Hıristiyanlara ait yapıların işgal edildiğini ve yıkıldığını hatırlattı. Yıkılan bölgelerde turistik mahalleler oluşturulduğunu söyleyen Dr. Halebiye, siyonistlerin Mescidi Aksa’nın yerine yapılmış Süleyman Mabedi’ni tasvir eden bir maketi de söz konusu yerde sergilediklerini belirtti.

Mescidi Aksa hareminin altında kazısı sürdürülen tünellerin Mescidi Aksa için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Dr. Halebiye, Mescidi Aksa’nın temellerinin ciddi hasara uğradığını ve her an çökme tehlikesi taşıdığını ifade etti. Dr. Halebiye, siyonist rejimin ayrıca Kudüs’ü Yahudileştirmek ve Müslüman nüfustan arındırmak için çaba sarf ettiğini hatırlatarak 1967 işgalinden bu yana yaklaşık 50 bin Kudüslü Müslümanın kimliklerine el konarak kentle irtibatının koparıldığını söyledi.

Kudüslü Müslümanların kenti terk etmeye zorlandığını ancak Filistinlilerin tüm dayatmalar ve sıkıntılara karşın kentte kalmaya çalıştıklarını ifade etti. Dr. Ahmed Halebiye, işgalci yerleşimcilerin oturması için siyonist rejimin, Kudüs’te dört aşama halinde 2700 yeni konut inşa ettiğini de açıkladı. (Vakit)
 
 

Etiketler : #Mescidi   #Aksa’yı   #suni   #depremle   #yıkacaklar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN