Metin Yüksel, şehadetinin 36. yıldönümünde anıldı

23 Şubat 1979’da Cuma namazı sonrası şehit edilen Metin Yüksel, şehadetinin 36.yıldönümünde şehid edildiği Fatih Camii avlusunda ve Edirnekapı’daki mezarı başında anıldı.

23-02-2015


23 Şubat 1979’da Cuma namazı sonrası şehit edilen Metin Yüksel, şehadetinin 36.yıldönümünde şehid edildiği Fatih Camii avlusunda ve Edirnekapı’daki mezarı başında anıldı.

 

Metin Yüksel Platformu tarafından düzenlenen ve yoğun bir katılımın olduğu gözlemlenen program Mustafa Uslu’nun Kur’an tilaveti ile başladı.

 

Kur’an tilavetinin ardından platform adına açıklama yapan Recep Abdülmetin Gezer, tarihin Hak ve Batıl mücadelesinden ibaret olduğuna işaret ederek “Şehit, Tevhid ve Şirk’in birbirinden ayrıldığı noktanın adıdır. İslam ümmeti olarak şehadet bilincini kuşandığımız vakit bizlere karşı kurulan komploların farkına varabilir ve bu komploları bertaraf edebiliriz” dedi.

 

Gezer, açıklamasının devamında, şehadet bilincini kuşanmanın Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmekten ve gerektiğinde Müslüman kardeşin için kendinden vazgeçmekten geçtiğinin altını çizdi.

 

Açıklamanın ardından, şehid Metin Yüksel’in dava arkadaşı olan Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin bir konuşma yaptı.

 

Şahin, Metin Yüksel’in 21 yıl gibi kısa bir ömre büyük bir mücadele sığdıran öncü bir dava adamı olduğunu vurgulayarak, “Metin Yüksel, Türkiye Müslüman gençliğinin lideridir. Türkiyeli Müslümanlar Metin Yüksel’i asla unutmayacaktır” dedi.

 

“Metin Yüksel Fatih Akıcıları ile öyle mesajlar verdi ki, bu mesajları binlerce yıl geçse unutmayacağız“ diyen Şahin, Metin Yüksel’in Türkiye Müslümanlarının ümmet bilinci kazanmasında en önemli mihenk taşı olduğunu belirtti.

 

 

Mehmet Şahin’in yaptığı konuşmanın ardından, sloganlar eşliğinde Fatih Camii’nden Metin Yüksel’in kabrinin bulunduğu Edirnekapı mezarlığına yüründü. Mezarlıkta yapılan Kur’an tilaveti ve duanın ardından program sona erdi.

 

Program esnasında ve mezarlığa yapılan yürüyüşte, sık sık tekbirler getirildi ve “Şehit Metin yolun yolumuz”, “Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz”, “Direniş, şehadet, özgürlük”, “Şehitlerin kanı zalimleri yenecek”, “Ümmetiz, kardeşiz kazanacağız”, “İslami hareket engellenemez”, “Yaşasın İslami direnişimiz”, “Şehadet çağrıdır nesillere çağlara” sloganları atıldı. 

 

 

 

 

İslamî Analiz

Etiketler : #Metin   #Yüksel   #   #şehadetinin   #36.   #yıldönümünde   #anıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN