Mezhepçilik algısı üzerinden İran'ın korunması ve kirli dezenformasyon

Dünyada mezhepçilik kavgası yapanlar var diye İran’ın cinayetlerinin ve zulmünün üzerini örtenler katliamın ortaklarıdır. Önce şu konu iyi anlaşılmadır; Amerika,İsrail,Rusya,Çin,İran ve Türkiye, Suriye sürecinin bölgede kendi çıkarları adına mazlum insanların ölümüne ve sürgününe sebep olan aktörlerdir. İran'ın Suriye’de ne işi var?

18-12-2016


Dünyada mezhepçilik kavgası yapanlar var diye İran’ın cinayetlerinin ve zulmünün üzerini örtenler katliamın ortaklarıdır. Önce şu konu iyi anlaşılmadır; Amerika,İsrail,Rusya,Çin,İran ve Türkiye, Suriye sürecinin bölgede kendi çıkarları adına mazlum insanların ölümüne ve sürgününe sebep olan aktörlerdir. İran'ın Suriye’de ne işi var? İsrail ve Kudüs üzerinden yıllarca Müslümanları kandırdı. İran’ın yakın tarihine göz atalım! Afgan cihadının sekteye uğraması, Çeçenistan cihadının bitmesi,Rusya ile bölgede yapılan işbirliği hatırlanması gerekir. Irak işgalinde Amerika ile İran’ın anlaşması! Şiilerin kutsal kabul ettiğimekanlara dokunmaması!Sistani’nin Amerika’dan 200 milyon dolar alması! (Bunu İran’ın Kayhan Gazetesi kendisi beyan etti.) İran Şiileri ile Irak Şiileri arasında merkezilik kavgası, Irak Şiileri Arap, İran Şiileri Farisi olduğu için bu iç çekişme hâlâ adı konulmamış şekilde devam ediyor.

Dönemin İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile Hillary Clinton ortak anlaşma yaptıkları birbirleri ile işbirliğinde istihbarat ve güvenlik alanında yaptıkları anlaşma dünya kamuoyunda ilan edildi. (Ahmet Davutoğlu ile Hillary Clinton çak yapmasını da unutmadık!) İran ve Amerika’nın ortak işbirliği ile Irak’ın başına Şii Maliki’nin getirilmesi 10 yıldan fazla Şii olmayanların dışındakileri uygulanan işkence ve ölümler, dünya kamuoyundan gizlendi. Musul, Şiilerin alan hakimiyeti kuramadıkları bir şehir idi ve akabinde İşid’in oraya gelmesi (getirilmesi) süreci ve Amerika ve diğer şer güçlerin bölgeye çöreklenmesi için oluşturulan sebepler zinciri unutulmamalıdır.

Suriye direnişinin akamete uğramasında İşid’in günah defteri bir hayli kabarık.

Bu süreçte Siyonist İsrail’in güvenlik içinde yaşaması belkide işin en kahredici boyutu malesef. T.C. de askeri kadro ile Suriye de Baascı kafa aynı düşünceye sahip. Kemalistler ile Baascılar her zaman iyi geçinmişlerdir.

 

Yazının tamamı için tıklayın...

Etiketler : #Mezhepçilik   #algısı   #üzerinden   #İran'ın   #korunması   #ve   #kirli   #dezenformasyon   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN