Michel Aun: Hizbullah olmasaydı direnemezdik

Lübnanlı Hıristiyan lider Mişel Aun'dan çarpıcı açıklama: Hizbullah olmasaydı, biz direnemezdik. Birleşmiş Milletler bizim için ne yaptı ki? Lübnan’ın istikrarını BM değil Hizbullah istemektedir.

17-12-2009


Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi lideri Mişel Aun, Hizbullah olmasaydı, biz direnemezdik. Birleşmiş Milletler bizim için ne yaptı ki? Lübnan'ın istikrarını BM değil Hizbullah istemektedir. Filistinliler, Filistin'e dönünceye kadar direnişin silahı baki kalacaktır" dedi.

Hizbullah'ın silahının Lübnan'ı ve bölge ülkelerini tehdit ettiği yönündeki açıklamaları değerlendiren Aun “Bizim kendi topraklarımızı saldırdığımız silahımız nasıl olur da onları tehdit edebilir?" diye sordu. Aun ayrıca "Biz hakkın gücüne inanırız onlarsa gücün haklılığına inanırlar" dedi.

OTV televizyonuna konuşan Aun, direnişin dek başlı olmasının olumlu yönüne değinerek "Elhamdulillah, Lübnan'da silah sadece bir grubun elinde. Şayet diğer grupların da elinde olsaydı, gruplar arasında silahlı çatışmalar çıkardı. Direnişin çok başlı olması, çatışmaları da beraberinde getirir" şeklinde konuştu.

İsrail'in Lübnan'a füze yağdırabileceğini ama direnen halk karşısında başarı elde edemeyeceğini kaydetti. Aun “İsrail, savaş açtığı zaman, fiili olarak zafer kazanması halinde barış yapması mümkün değildir. Savaşa devam edecektir. İsrail, sınırlı bir zaman, hakimiyet sürebilir. Fakat, toprakları uzun süre işgal altında tutamaz. Çünkü burada direnen bir halk var. İsrail, Lübnan'ı vurabilir, bombalayabilir. Fakat Lübnan'a girmesi mümkün değildir" dedi.

İsrail, yok edilmelidir” uslubunun kullanılmasına karşı çıkan Aun “İsrail, yanlış yolda gidiyor. 2006 Temmuz savaşı da İsrail'in düşüşte olduğunu göstermektedir"şeklinde konuştu.

İsrail'in Lübnan'ı tehdit ederek Lübnan'da kargaşa oluşturmak istediğini kaydeden Aun “Fakat bundan etilenen tamamen İsrail oldu. Çünkü İsrail'de turizm, önceki yıllara oranla tamamen farklıydı” dedi.
 

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Michel   #Aun:   #Hizbullah   #olmasaydı   #direnemezdik   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN