Milli Eğitim'in referandumunda başörtüsü de var mı?

Özgür Eğitim-Sen Millî Eğitim Bakanlığı’nın serbest kıyafet uygulaması referandumuna başörtüsünün dâhil olup olmadığını sordu

14-04-2010


İslam ve Hayat

Türkiye’deki eğitim sisteminin sorunlarıyla ilgili her gün farklı çalışmalar yapılırken, yasakçı uygulamaların gündem dışında tutulmasına tepki gösteren Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanlığı’na, internet sitesinden başlatılan referanduma başörtüsü yasağının da dâhil olup olmadığı sorusunu yöneltti.

Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilcisi Beytullah Önce, “Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci kıyafetlerinin serbest olup olmaması konusunda internet sitesinden bir referandum başlattı. Yerinde bir adım ve temennimiz olumlu bir sonucun ortaya çıkması ve gereğinin yapılmasıdır. Bu sebeple tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize meb.gov.tr adresindeki referanduma katılarak destek oyu vermelerini tavsiye ediyoruz. Türkiye, eğitim sistemindeki her türlü tek tip, ideolojik ve yasakçı uygulamanın, özellikle 12 Eylül döneminden kalma yönetmeliklerin baskısından kurtulmak zorundadır. Pazar günü YGS sınavında ortaya çıkan yasakçı görüntüler, Diyarbakır’da başörtülü okula devam eden Ece Nur Özel ve arkadaşlarının durumu; konunun aciliyetini bir kez daha ortaya koymaktadır.” dedi.

Başörtüsü de dâhil olmalı!

Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilcisi Beytullah Önce konuyla ilgili açıklamasının devamında şunları söyledi: “Özgür Eğitim-Sen olarak konuyla ilgili çalışmaları başından beri takip ediyor ve ısrarla çalışmalara başörtüsü yasağının da dâhil edilmesi gerektiğini vurguluyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise maalesef konuyu gündeme almaktan imtina ediyor. Yasakçı statükonun bu konuda geri adım atmayacağı, son anayasa değişikliği sürecinde bile yeterince ortaya çıkmışken, halkın talep ve beklentileri daha ne kadar ertelenebilir?

Kılık-kıyafet tercihinde karar, öğretmen, öğrenci ve ailelere bırakılmalı; bu süreçte başörtüsü yasağı gibi dayatmacı yönetmelikler yürürlükten kaldırılarak eğitimde özgürleşmenin önü açılmalıdır. Bu konuda öğrenci ve öğretmen ayrımını da kabul edemeyiz.

Adalet ve özgürlük parçalanamaz, çifte standart uygulanamaz. Özgür Eğitim-Sen olarak bu konuda duyarlılık sahibi tüm eğitimcileri, sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını inisiyatif almaya, dayanışmaya ve yasakçı eğitim anlayışına karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”

Etiketler : #Milli   #Eğitim'in   #referandumunda   #başörtüsü   #de   #var   #mı?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN