Milliyet şok olmuş!

Başörtülü ÖSS 22.sinin "Okuyabilmiş olsam görev yapma konusunda yine aynı sorunla karşılaşacağım. Müslümanca, rahatça yaşayabileceğim bir ülke özlemi içindeyim" sözleri Milliyet gazetesini şok etmiş!

16-07-2009


Vakit gazetesi ÖSS’de Türkiye 22.’si olan Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisiyle bir röportaj yaptı. Şerife Ümmühani Horasan adlı öğrenci katsayı adaletsizliği olmasaydı tıp okumak istiyordu. Yine başka bir İHL mezunu ve Türkiye 22′incisi olan Süheyla Kıvrak ise İdeali olan bölümde herhangi bir üniversiteye girecek olsa bile; başörtülü olduğu için üniversiteye kabul edilmeyeceğini bildiğini belirterek “Okuyabilmiş olsam görev yapma konusunda yine aynı sorunla karşılaşacağım. Müslümanca, rahatça yaşayabileceğim bir ülke özlemi içindeyim. Artık pansuman nitelikli çözümler üretmek yerine insan hak ve özgürlüklerinin uygulandığı, özgür ve adaletli bir ülkede yaşamak ve gasp edilen haklarımın iadesini istiyorum” şeklinde konuşmuştu.

Milliyet gazetesi bu haberi “İmam Hatipli ÖSS 22.’sinden şok sözler! ÖSS’de Türkiye 22.’si olan Konya Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin ‘özlemi’ kafalarda soru işareti bıraktı” başlığıyla okurlarına servis etti.

Oysa Kıvrık’ın “Müslümanca, rahatça yaşayabileceğim bir ülke özlemi içindeyim” sözleriyle ifade ettiği husus, bu ülkenin en temel sorunlarından birine ilişkin. Başta başörtüsü yasağı olmak üzere Türkiye Müslümanları en temel hak ve özgürlükleri konusunda birçok sıkıntıya maruz kalıyorlar.

Laik yobazlığın baskısı ve Kemalist zihniyetin tahakkümü neticesinde hakları gasp edilen milyonlarca insanın, derdini anlatması dahi suç sayılıyor. Özgürlük talepleri susturulmak isteniyor. Antalyalı Müslümanlara açılan dava, İLKAV’a açılan ve neticesiz kalan kapatma davası, Özgür-Der’e yönelik açılan dava, Radyo Denge davası… Uzayıp giden bu liste dahi Türkiye’de Müslümanların nasıl bir baskı altında tutulmak istendiğinin göstergesi iken, Milliyet’e ne oluyor da “özgür bir ülke özlemi”ni şok edici bulabiliyor?

(Kaynak: Platformhaber.net)

Etiketler : #Milliyet   #şok   #olmuş!   
YORUMLAR
  • beytullah emrah   16-07-2009 17:21

    yasakçılar bizim özgürlük taleplerimiz karşısında şok olurken, maalesef biz de yapılan haksızlıklar karşısında derin bir dondurucuda gibiyiz...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN