Milyonlar Adeviyye Meydanı'nda

Mısır'da 100 binlerce kişi darbeye karşı "Seferberlik" adı altında düzenlenecek gösteri için Rabiatul Adeviyye Meydanında toplandı.

12-07-2013


Ülkenin çeşitli kentlerinden gelerek Rabiatul Adeviyye'de toplanan göstericilerin sayısında sabah saatlerinden itibaren büyük artış yaşandı.

Gösteri yapılması için çağrı yapılan meydanlardan Nahda meydanında da dün akşam ezanıyla ailelerini yanlarına alarak eyleme gelen göstericilerin sayılarının arttığı gözlendi. Nahda Meydanı'ndaki gösteri platformundan yapılan açıklamada, cuma hutbesini İslami Meseleler Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Salah Sultan'ın vereceği namazdan sonra Mursi'yi destek için Giza kentinden meydana doğru 4 yürüyüş düzenleneceği duyuruldu.

egypt-adaweya_adeviyye_morsi-ihvan.jpg

Mursi'nin görevine dönmesi için düzenlenen gösterilere destek veren gruplardan Cemaatu'l İslamiyye'nin sözcüsü Muhammed Hasan, gösteriler için Rabiatul Adeviyye meydanı, Nahda meydanı, Mısır Radyo ve Televizyon Kurumu (Maspero) binası önüyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı önü olmak üzere 4 mekan belirlediklerini söylemişti.

DARBE KARŞITLARI MURSİ İÇİN ALANLARI DOLDURDU

Mursi'ye destek için toplanan darbe karşıtı halk, Rabiatul Adeviyye Meydanını doldurdu.

Değişik şehirlerden Mursi'ye destek için gelenlerin büyük bölümü Rabiatul Adeviyye Meydanı'na ulaştı. Kadın, çocuk, yaşlı ayrımı olmaksızın tüm halk cuma namazını meydanda kıldı.

Alanda büyük bir bayrak açan darbe karşıtları, Mursi resimleri ve dövizler taşıyor. "Asker defol", "Mısır İslam ülkesi", "Hain Sisi", "Mısır'ın başkanı Muhammed Mursi" yazılı döviz ve pankartlar açan katılımcılar, darbeyi çeşitli sloganlarla da kınadı.

Alanın dört bir tarafına yerleştirilen ses sisteminden 1973'teki Mısır-İsrail savaşını anımsatan eski askeri marşlar dinletiliyor. Alandan ünlü şarkıcıların müzikleri eşliğinde "hürriyet" nidaları yükseliyor.  

Öte yandan askeri darbe öncesi Mursi aleyhine imza kampanyası başlatan darbeci Temerrud Hareketi de ülkede "ulusal birliğin" vurgulanması için Ramazan ayının ilk cumasında Tahrir meydanında ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplu iftarlar yapılması çağrısında bulunmuştu.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Milyonlar   #Adeviyye   #Meydanı'nda   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN