Mısır'da göstericilere müdahale

Mısır güvenlik güçleri, Muhammed Mahmud olaylarının 2'nci yıl dönümü münasebetiyle Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda düzenlenen gösteriye müdahale etti.

20-11-2013


Mısır güvenlik güçleri, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim aleyhine slogan atan ve polis araçlarını taşlayan protestoculara göz yaşartıcı bombalarla karşılık verdi. Bazı eylemciler gazdan etkilenirken, göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

Öte yandan, olayları anmak için biraraya gelen göstericiler, Tahrir Meydanı'na girmeye çalışan darbe karşıtlarının yürüyüşüne engel oldu. Darbe karşıtları da muhtemel bir çatışmadan kaçınmak için geri çekildi.

Göstericiler aynı zamanda, Savunma Bakanı Abdülfettah es-Sisi'nin resimlerinin bulunduğu pankartları açmak isteyen darbe yanlılarını ise meydandan çıkardı.

Mısır'da, 19 Kasım 2011'de, devrik lider Hüsnü Mübarek'ten sonra yönetimi elinde bulunduran askeri konseyin yetkilerini sivil yönetime bırakması için başlatılan gösteriler sırasında Muhammed Mahmud Caddesi'nde yaşanan olaylarda çok sayıda kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mısır'da   #göstericilere   #müdahale   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN