Mısır'da müdahale, 1 gösterici katledildi

Mısır'da darbeye karşı iki gün önce başlatılan "İkinci Devrim Dalgası" eylemleri bugün Cuma namazından sonra ülke genelinde devam etti; şu ana kadar bir gösterici İskenderiye'de polisin ateşiyle hayatını kaybetti.

21-03-2014


Mısır’ın farklı şehirlerinde Cuma namazından sonra gösteriler başladı. 19 Mart'ta başlayan ve “İkinci devrim dalgası” olarak isimlendirilen gösteriler çerçevesinde yapılan protesto yürüyüşlerinde, asker ve polis aleyhine sloganlar atıldı. İskenderiye'deki gösterilerde bir eylemci polisin ateşiyle hayatını kaybetti

3 Temmuz Darbesi'nden günümüze kadarki sürede hayatını kaybedenlerin kısasının alınmasını talep eden eylemciler, 25 Ocak Devrimi’nin kazanımlarının da tekrar sağlanmasını istiyor.

Başkent Kahire ve Giza’da binlerce kişi eylemlere katıldı. Giza’nın özellikle de Mühendisin ve Harem bölgelerinde yoğun bir katılım gözleniyor. İskenderiye, Kefr eş Şeyh, Şarkiye gibi şehrilerde de eylemler yapılıyor.

Bugün bazı yolcu treni vagonlarında da eylemler yapıldığı belirtildi. Eylemde tutuklanan kadınların serbest bırakılması, güvenik güçlerinin eylemcilere karşı sert tutumunu değişitirmesi ve adil yargılanma gibi talepler ifade edildi.

El Cezira Mısır Televizyonu, İskenderiye’de polis tarafından açılan ateş sonucunda bir göstericinin hayatını kaybettiğini ve yaralıların da bulunduğunu yazdı.

Eylemler, “Meşruiyete Destek Koalisyonu” tarafından organize ediliyor.  Genelde olduğu gibi bugün de hiç bir Mısır televizyon kanalı eylemleri göstermiyor. Ancak El Cezira ve Kudüs gibi Mısır dışındaki ülkelerin kanalları eylemleri ekranlara taşıyor.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mısır'da   #müdahale   #   #1   #gösterici   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN