Mısır'daki idam kararları Ayasofya'da protesto edildi

Mısır'da 529 İhvan mensubunun idama mahkum edilmesini "kefen"li gösteriyle protesto eden on binler sağanak yağmura rağmen Ayasofya'da namaz kıldı ardından protesto gösterisinde bulundu.

11-04-2014


AGD öncülüğünde Ayasofya Meydanı'nda bir araya gelen İstanbullular, Mısır'da 529 İhvan mensubunun idama mahkum edilmesini "kefen"li gösteriyle protesto etti.
 
YAĞMUR ALTINDA NAMAZ
 
Üzerlerinde kefeni temsil eden beyaz bezler bulunan gruba, İMÇ Blokları Camisi İmamı Necat Bakır yağmur altında akşam namazı kıldırdı. Bakır, namazın ardından Kur'an-ı Kerim okudu.
 
MISIRLI ÇOCUK O EZGİYİ SESLENDİRDİ
 
Ellerinde MIsır bayrakları ve çeşitli afişler bulunan gruptakiler, Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine sloganlar atarak, devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları için dua etti. Daha sonra Mısırlı bir çocuk, "Kardeşim Sen Özgürsün" ezgisini seslendirdi. Ahmet Hakan Karagül ise "Ayasofya" ezgisini okudu.
 
Kalabalığa Arapça seslenen Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi eski milletvekili Adil Raşid, ayet ve hadisler okudu. Raşid'in okuduklarını Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu Türkçe'ye tercüme etti.
 
"MAHKEMELER ADİL DEĞİL"
 
Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, burada yaptığı konuşmada, Mısır'da idamlara karar veren mahkemenin adil olmadığını vurgulayarak, uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasına tepki gösterdi.
 
 
Bulut, "Mısır'da verilen bu insanlık dışı kararlar karşısında seslerini çıkarmayan, demokrasi havarisi geçinenlere yazıklar olsun. Uluslararası standartlarda yargılama yapan adil bir mahkemenin 2 günde 528 kişinin idamına karar vermesi mümkün değildir. Bu adil bir yargılama değildir. Bu kadar kişinin dosyasının ve her dosyada binlerce sayfanın okunması bile aylarca zaman alacağı ortada iken, okumadan, tanıkları ve savunma avukatlarını dinlemeden mahkemenin karar vermedeki aceleci tavrı, bu kararın meşru olmadığını da açıkça göstermektedir. Bu yüzden bir kez daha hukuk adına, oynanan bu oyunu şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz" şeklinde konuştu.
 
TEMSİLİ DARAĞAÇLARI DİKKAT ÇEKTİ
 
Konuşmaların yapıldığı platformun önünde kurulan temsili iki darağacı dikkati çekti. Kalabalık, konuşmaların ardından dağıldı.
 
(Kaynak: AA)

Etiketler : #Mısır'daki   #idam   #kararları   #Ayasofya'da   #   #protesto   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN