Mısır Firavunu iyice azıttı

Üç yıldır İsrail'in sıkı ablukası altındaki, yaklaşık 1.5 milyon Filistinli'nin yaşadığı Gazze Şeridi'ne nefes aldıran Rafah sınırındaki tünellerin sonu geliyor.

31-12-2009


İslam ve Hayat

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsni (Gayri) Mübarek’in işbirlikçiliği Filistinlilerin hayat alanlarını iyice daraltıyor. Refah'ın Mısır tarafında başlatılan, çelikten "katil duvar" örmeyi kapsadığı belirtilen hainlik projesinin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Proje kapsamında çelik duvarın yanı sıra yer altına döşenen delikli borularla tünellerin tamamen imha edilmesi hedefleniyor. Borulara su verildiğinde, toprağın geçirgen olduğu sınır bölgesinde tüneller tamamen suyla dolacak, varsa içindekiler büyük ihtimalle ölecek ve tüneller çökecek. Gazze ile Mısır arasında uzanan 10 kilometre dolayındaki sınır bölgesi zemini delinerek, her 30-40 metrede bir, uzunluğu 35 metreyi bulan delikli borular yerleştiriliyor. 

Filistin Haber'deki açıklamasında ise Filistin Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Bahr, Gazze sınırına çelik duvar örme konusunda Amerika ile işgal yönetimine boyun eğilmemesi ve hastaların geçişi için de Rafah sınır kapısını açılması çağrısını yaptı. Arap ve İslam ümmetine de seslenen Bahr şöyle dedi: “Filistin halkı her şeye rağmen ayaktadır ve direniyor. Barbar kuşatmaya rağmen ilkelerinden vazgeçmedi ve vazgeçmeyecektir.”

Etiketler : #Mısır   #Firavunu   #iyice   #azıttı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN