Mısır Ordusu, Tahrir'e müdahaleye mi hazırlanıyor?

Tanklar tahriri meydanına doğru harket etti. ancak gençelr oturarark tankların girişini engellemeye çalışıyor. Ordu henüz müdahale etmedi, ancak askerler meydanın trafiğe açılması gerektiğini gençlere söylüyor.

05-02-2011


Tanklar tahriri meydanına doğru harket etti. ancak gençelr oturarark tankların girişini engellemeye çalışıyor. Ordu henüz müdahale etmedi, ancak askerler meydanın trafiğe açılması gerektiğini gençlere söylüyor.

Gençler de orduyla sorunları oladığını, alanın daraltılmasını istemediklerini söylediler. Şu ana kadar askerle göstericiler arasında bir çatışma çıkmadı. ordu Mübarek yönetimi ile halk arasında dengeli konumunu korumak istiyor.

Bu arada başbakan Ahmed Şefik el Arabiye televizyonuna yaptığı açıklamada Tahriri meydanının trafiğe imkan verecek biçimde gösteriler arasında bölüşüleceğini açıkladı.

Hristiyanlar Tahrir'de ayin yapacak

Hristiyanlar Tahrir Meydanı'nda ayin yapacak. Cuma günü Müslümanların Cuma ve gıyaben cenaze namazı kıldığı Tahrir Meydan'nında yarın da Kıptiler toplanarak ayin gerçekleştirecek.

Yarınki ayin, bugün Tahrir Meydanı'nda Müslüman Kardeşlerin daha fazla olduğu şeklinde yayın yapan yönetim yanlısı medya kuruluşlarına bir cevap olarak yorumlanıyor.

Gösterilerin 12. gününde iktidar bir geri daha attı. Partinin genel sekreteri Saffet el Şerif ve Mübarek'in de içinde bulunduğu Ulusal Demokratik Parti'nin yöneticilerinden 12'si istifa etti.  Hüsnü Mübarek'in de partiden istifa ettiği söyleniyor ama bu söylenti henüz doğrulanmadı. Hüsnü Mübarek., cumhurbaşkanlığı görevini ise bırakmadı..

BÖLGE KOMUTANI KONUŞTU AMA GÖSTERİCİLER 'ÖNCE O' DEDİ

Bugün Tahrir Meydanına bölge komutanı Hasan Hüveydi gelerek göstericilere bir konuşma yaptı. Bölgede bölünmeyen tek ülkenin Mısır olduğunu ifade eden Hüveydi: ''Mısır'ı geri kalanına sahip çıkalım.'' şeklinde konuştu. Hüveydi gençlere eylemlerine son vermeleri çağrısında bulundu.

Ancak göstericiler Hüveydi'nin konuşmasını defalarca kesen gençler,  ülkenin Mısır olduğunu ifade eden Hüveydi: ''Mısır'ı geri kalanına sahip çıkalım.'' şeklinde konuştu. Hüveydi gençlere eylemlerine son vermeleri çağrısında bulundu. Ancak göstericiler Hüveydi'nin konuşmasını defalarca kesen gençler, Cumhurbaşkanı'nın gitmesi yönünde sloganlar atarak, ''Miş hanemşi, Hüve yemşi!'' (Biz gitmeyeceğiz, o gitsin) şeklinde slogan attı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mısır   #Ordusu   #   #Tahrir'e   #müdahaleye   #mi   #hazırlanıyor?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN