Moritanya laf değil icraat yapıyor! 

Moritanya, başkent Nuvakşot’ta bulunan Siyonist konsolosluk çalışanlarından 48 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

08-03-2009


Moritanya, başkent Nuvakşot’ta bulunan Siyonist konsolosluk çalışanlarından 48 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

Görgü şahitleri, binayı koruyan Moritanya güvenlik güçlerinin binanın etrafındaki barikatları kaldırdığını ve konsolosluk çalışanlarının da valizlerini toplayıp teker teker binayı terk etmeye başladıklarını belirttiler.

Moritanyalı önemli bir kaynak, Siyonist terör devletinin Gazze’ye yaptığı saldırıların ardından Moritanya’nın askeri başkanı General Muhammed Veled Abdülaziz’in Ocak ayında Siyonist işgal devletiyle ilişkileri dondurduğunu ilan etmesinin ardından böyle bir kararın beklendiğini ifade etti.

General Veled Abdülaziz, 10 Şubat 2009 tarihinde işgal devletindeki konsolosluğunu kapattığını duyurmuş, o zaman yaptığı açıklamada, ülkesinin Siyonistlerle fiili olarak hiçbir ilişkisinin kalmadığını ve Tel Aviv’deki konsoloslukta çalışan bütün görevlilerin Moritanya’ya döndüğünü ifade etmişti.

(Kaynak: Filistin Enformayon Merkezi)

Etiketler : #Moritanya   #laf   #değil   #icraat   #yapıyor!    
YORUMLAR
  • mustafa bekar   08-03-2009 15:39

    moritanya ne büyük bir devlet ne bağımsız bir devletTC den bile büyük ve de herif.ALLAHın naleti siyonizmin üzerine olsun selam ve dua ile.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN