Mursi BM'de konuştu: Suriye asrın trajedisi

Önceki gün BM Genel Kurulu'nda dünya liderlerine hitap eden Mursi, Suriye'deki gelişmeleri 'asrın trajedisi' olarak değerlendirdi.

28-09-2012


Mursi, Suriye'deki gelişmeleri 'asrın trajedisi' olarak değerlendirdi ve savaş bitene kadar rahat etmeyeceğini söyledi. Konuşmasında Sudan'dan siyonist rejimin nükleer programına kadar pek çok bölgesel konuya da değindi. Esed ailesinin 40 yıllık diktatörlüğüne karşı 18 aydır devam eden gösterilerde dökülen kana son verilmesi gerektiğini belirten Mursi, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Mısırlı liderin son konuşması Amerikan haber ajansı Associated Press (AP) tarafından, "Mursi, Ortadoğu'da baş rol üstleniyor" başlığıyla verildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Suriye konusundaki tavrını sertleştirmeye başladı. Önceki gün BM Genel Kurulu'nda dünya liderlerine hitap eden Mursi, Suriye'deki gelişmeleri 'asrın trajedisi' olarak değerlendirdi. Konuşmasında Suriye'den Filistin'e, Sudan'dan siyonist işgal rejiminin nükleer programına pek çok bölgesel konuya değinen Mursi, Suriye'de savaş bitene kadar rahat etmeyeceğini söyledi. Suriye ile ilgili başlattığı ve 'Suriye Dörtlüsü' olarak adlandırılan girişime de destek isteyen Mursi, Esed ailesinin 40 yıldır devam eden diktatörlüğüne karşı 18 aydır devam eden gösterilerde dökülen kana son verilmesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Mursi'nin son konuşması Amerikan haber ajansı Associated Press tarafından, 'Mursi, Ortadoğu'da baş rol üstleniyor' başlığıyla verilirken, Kanada merkezli 'Globe and Mail' ise 'Mursi'nin mesajı net: O, Ortadoğu'nun yeni lider tipi' ifadesini kullandı. Muhalifler tarafından Filistin konusunu yeterince dillendirmemekle suçlanan Mursi, konuşmasında BM'nin Filistinlilere, barış anlaşması olsun ya da olmasın tam üyelik vermesini de istedi. Filistinliler, kasım ayında BM'ye tam üyelik başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Mursi konuşması sırasında Ortadoğu'da kanlı gösterilere sebebiyet veren ABD'deki hakaret filmini ve film karşıtı gösterilerin şiddete dönüşmesini de kınadı.

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Mursi   #BM'de   #konuştu:   #Suriye   #asrın   #trajedisi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN