Mursi'den Suriye konusunda sağduyulu yaklaşım

Mursi, Kahire’den yaptığı açıklamada “Suriye topraklarına yönelik gerçekleştirilecek olası her türlü askeri müdahaleye karşıyız” dedi. Mursi, ayrıca ülkesinin Suriye’de devrimin başarıya ulaşabilmesi için Suriye halkının barışçıl yollar arayışı içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak, barışçıl çözümde inisiyatif almak için hazır olduklarını belirtti.

04-09-2012


Mursi, Kahire’den yaptığı açıklamada “Suriye topraklarına yönelik gerçekleştirilecek olası her türlü askeri müdahaleye karşıyız” dedi.

Mursi, ayrıca ülkesinin Suriye’de devrimin başarıya ulaşabilmesi için Suriye halkının barışçıl yollar arayışı içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak, barışçıl çözümde inisiyatif almak için hazır olduklarını belirtti.

“Savaşın bir istikrar sağlama aracı olamayacağının farkına varmamız gerekir. Barış, bir tarafın öbür tarafa saldırısı olmaksızın ancak adalet ve geniş kapsamlı bir uzlaşıya dayalı olarak gerçekleşir. Herhangi bir sebepten ötürü saldıran taraflardan birisine destek vermemiz mümkün değildir. Zira bu hem bizim hem de bölgenin güvenliğini tehdit eden bir süreçtir. Sarfettiğim bu sözler, bölgemizde yaşayan bütün herkes adına herkese söylenmiş sözlerdir” diyen Mursi, Suriye halkının Beşer Esed’in yönetimi bırakmasını istediğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Mursi’nin danışmanlık ofisinden yapılan açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Suriye’deki kriz durumunun çözüme kavuşabilmesi için aralarında İran, Suudi Arabistan ve Katar’ın da bulunduğu bölgesel bir inisiyatif kurulması için çağrıda bulunduğu belirtilmişti.

(Kaynak: Kudüs Haber)

Etiketler : #Mursi'den   #Suriye   #konusunda   #sağduyulu   #yaklaşım   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN