Müslüman gençler ifsada müdahale etti

Başakşehirli Müslüman gençler, otobüs duraklarındaki kadının cinselliğini kullanan reklamların üzerini “Başakşehir’i kirletme!”, “Neyin ticareti çorap mı kadın mı?”, “Başakşehir’de müstehcen görüntülere karşıyız!”, “Bu hayâsızlığa dur deyin!” vb. sözler yazan kartonlarla kapattılar.

27-10-2012


İyiliği emretmek kötülükten sakındırmak belli otoritelerin ve kişilerin tekelinde olmayıp her boyutta herkes için geçerli olan bir eylemlilik ve görevdir. Günümüzün “hoşgörü” dünyasında bu görev ayıplanır oldu. Artık açıktan işlenen ve toplumun ahlaki hassasiyetlerini körelten bir günaha müdahale etmek özgürlük problemi olarak ele alınıyor. Aslında her şeyi “fiyat”ta arayan modern paradigma “değer”in otoritesini kabul etmeyerek ve itibarsızlaştırarak aktif iyiliği ve iyileri pasifize etmek istiyor.

Bu çerçevede özellikle günümüzde ifsadın önemli bir boyutu olan ve kapitalist kültürün arayıp da bulamayacağı reklam aracı haline gelmiş olan çıplaklığa karşı “aktif iyi” olmak isteyen Başakşehirli Müslüman gençler, otobüs duraklarındaki kadının cinselliğini kullanan reklamların üzerini “Başakşehir’i kirletme!”, “Neyin ticareti çorap mı kadın mı?”, “Başakşehir’de müstehcen görüntülere karşıyız!”, “Bu hayâsızlığa dur deyin!” vb. sözler yazan kartonlarla kapattılar. Mütevazı gözüken ama Allah katındaki değerinin büyük olduğuna inandığımız bu tür salih amellerin çağa inat bereketlenmesini ve pasif iyilere örnek olmasını dileriz.

basaksehir-bilboard-reklam-ifsad-lcwaikiki.jpg

basaksehir-bilboard-reklam-ifsad-lcwaikiki-02.jpg

basaksehir-bilboard-reklam-ifsad-lcwaikiki-03.jpg

(Kaynak: Vahdet Haber)

Etiketler : #Müslüman   #gençler   #ifsada   #müdahale   #etti   
YORUMLAR
  • Meltem   29-10-2012 16:03

    Allah razı olsun. Kendilerine hem dünya hem ahiret nimetleri diliyorum. Allah bu gençlerin sayısını arttırsın.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN