Müslüman olan Gürcü genç: İslam'dan vazgeçmem

12 yıl önce ezan sesinden etkilenerek İslam'ı seçip "Ahmed" ismini alan ve papaz babasından gördüğü işkencelere rağmen İslam'dan vazgeçmeyen Gürcü Temuri Kvisian'ın annesi de İslam'ı tercih etti.

09-07-2010


12 yıl önce ezan sesinden etkilenerek İslam'ı seçip "Ahmed" ismini alan ve papaz babasından gördüğü işkencelere rağmen İslam'dan vazgeçmeyen Gürcü Temuri Kvisian'ın annesi de İslam'ı tercih etti.

Rize ve ilçelerindeki camileri gezerek buralarda namaz kılmayı çok sevdiğini kaydeden Ahmet Kvisian, son olarak Ardeşen'deki Yeni Cami'yi ziyaret etti.

Papaz babasından gördüğü işkenceye rağmen 12 yıldır ülkesinde İslam'ı anlattığını belirten Ahmet Kvisian (24), Gürcistan Kutaisi'de tarlada bulunduğu sırada 12 yıl önce duyduğu ezan sesinin hayatını değiştirdiğini anlattı. "Ezanın güzelliği beni çok etkiledi ve İslam dinini seçmemde büyük etken oldu" diyen Ahmet Kvisian, "Ben Batum'un bir köyünde çobanlık yaparak geçiniyordum. Türkiye sınırına yakın bir yerde inekleri otlatırken 'Allahu Ekber Allahu Ekber' diye bir ses duyuyordum. Çok hoşuma gitmişti. Biz orada ezanı bilmediğimiz için bu sesi bir şarkı olarak algılıyordum. Sonra merak ettim 'bu günün belli saatlerinde neden okunuyor' diye. Daha sonra bu sesin Allah'ın huzurunun sesi olduğunu anladıktan sonra İslamiyet'i seçtim. Ailemden gizli olarak kimi zaman evin çatısında, kimi zaman dışarıda namaz kılıyordum. Bir gün çatıda namaz kılarken annem yakaladı. Annem 'bu çocuk ne yapıyor' diyerek şaşkınlıkla ve delirdiğimi düşünerek beni hastaneye götürdü. Hastanede doktor 'bu çocuk deli değil' dedikten sonra bana 'neden böyle yapıyorsun' diye sorduklarında spor yaptığımı söyledim.

Ancak papaz olan babam Müslüman olduğumu anlayınca işkence yapmaya başladı. Beni yarıya kadar su dolu bir yere hapsederek 3 ay boyunca beni orada bıraktı. 3 ay boyunca güneş yüzü görmüyordum; ama sürekli Kelime-i Şahadet' getirip Allah'a yalvarıp dua ediyordum" dedi. Babasının kendisine İslamiyet'i bırakması şartıyla maddi imkanlar sunduğunu da söyleyen Kvisian, "Babam, İslamiyet'i bırakmak şartıyla 3 katlı ev, araba ve para vereceğini söyledi. Ancak ben her ne olursa olsun İslamiyet'i benimsediğimi ve asla vazgeçmeyeceğimi babama söyledim. Babamın bu yaptıklarından sonra belki dilim onu affettiğini söyler ama yüreğim asla onu affetmeyecektir" dedi.

Babasının kendisini evden kovması sonucu arkadaşlarının yanında kalmaya başladığını aktaran Kvisian, "Annem Natela ise babama göre çok daha anlayışlı idi. Ona da İslam'ın güzelliklerini anlattıkça etkilendi ve o da Müslüman oldu. Babam Yuri Kvisian, bunun üzerine annemle boşanarak onu evden kovdu. Şimdi ise annemle aynı evde kalmaktayız. Yaşadığımız güzellikleri çevremizdeki insanlarla da paylaşmaktayız" dedi. Kvisian, babasının kendisini İslam'dan vazgeçirmek için genç ve güzel bir bayanı peşine taktığını, kendisine hristiyanlık telkinleri yapan o bayanın teklif ve telkinlerine de itibar etmediğini sözlerine ekledi.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Müslüman   #olan   #Gürcü   #genç:   #İslam'dan   #vazgeçmem   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN