Müslüman olan Hollandalı'dan İslam'a sadakat çağrısı

Hollanda’da iki yıl önce Müslüman olan Nureddin Waeldman, Avrupa’da yaşayan Müslümanları dinlerinin emirlerini yerine getirmeye çağırdı.

27-06-2009


İslam karşıtlığının bariz şekilde yaşandığı Avrupa ülkelerinden biri olan Hollanda’da 2007 yılında Müslüman olan ve bir İslami aktiviste dönüşen Nurettin Waeldman, İslam’ın insanoğlu için en iyi yol gösterici olduğunu söyledi. 26 yaşındaki Waeldman, Müslümanların yanlış uygulamaları nedeniyle diğer insanlara İslam’ı anlatmanın zorlaştığına dikkat çekti. Waeldman, Hollanda’da son seçimlerde kazanan İslam düşmanı aşırı sağcı Gert Wilders’e oy verenlerinse pişman olduklarını ifade etti.

İki yıl önce İslam’a giren İslami aktivist Nurettin Waeldman, İslam’ı “güzel bir din” olarak tanımlayarak İslam dininin insanoğlu için en iyi din olduğunu söyledi.

2007 yılında İslam’a giren 26 yaşındaki Waeldman, Kuveyt Haber Ajansı Kona ile yaptığı görüşmede açık bir zihinle İslam üzerine birçok kitap okuduğunu belirtti.

Hollanda’daki İslam toplumu içerisinde düzenli konuşmacı olan aktivist Waeldman; “Daima İslam Dini’nin üzerine kurulduğu prensip ve temeller nelerdir diye merak ediyordum. İslam’ın ve peygamberin şerefli sünnetinin insan için en iyi yol gösterici olduğunu keşfettim. Eğer İslam’ın temel prensiplerini anlarsan, onun ulaşabileceğin en iyi mürşit olduğunu fark edeceksin” dedi.

Waeldman “camiyi araştıran” isimli; Hollanda’daki tüm camilere bir bakış atmayı hedefleyen elektronik bir proje de başlattı. Bu proje aracılığıyla herhangi bir şahıs ülkedeki camiler hakkında her şeyi öğrenebilecek.

Dininiz ne emrediyorsa onu yapın!

Waeldman, Avrupa’daki Müslümanlara, fakirlere yardım, başkaları ile muamele ve nasıl topluma bakacağımızla ilgili en güzel değerleri ve ahlakları kapsayan güzel bir dinimiz var diyerek şöyle tavsiyede bulundu; “Dininiz size ne emrediyorsa onu yapmanız gerekir”.

Waeldman insanlara din dışı uygulamalar gördüklerinde dinimizi açıklamanın çok zor olduğuna dikkat çekerek; “eğer bizler dinimizi doğru şekilde uyguluyor olsaydık inanıyorum ki insanlar bunu takdir edecek, bizim yaptığımızı güzel görecek ve bize bunları yapmamızın sebebini soracaklar. Biz de o zaman onlara bunun ‘İslam’ olduğunu söyleyeceğiz” diye konuştu.

Waeldman, son seçimlerde kazanan radikal sağcı Özgürlük Partisi’ne ve İslam’ı kötüleyen Fitne isimli filminin yapımcısı lideri Gert Wilders’e ilişkin şöyle dedi; “Eğer ona oy veren insanların çoğuna gerçekten İslam karşıtı olup olmadıklarını sorarsanız size olmadıkları cevabını verirler.”

Waeldman seçmenlere işaret ederek; “Bu şahsa toplumda itibar gördüğü ve tavizsiz bir şekilde konuştuğu için oy verdiklerini söyleyecek. Bugünlerde gördüğümüz Wilders’in Müslümanların sürülmesi hakkında demeçler verdiğidir. Ne kadar çok sağcı olursa insanlar da ona oy vermekle ne kadar hata ettiğini daha iyi anlıyor” dedi.

Hollanda’da yapılan sayımlara göre ülkede 900 binden biraz daha fazla Müslüman yaşıyor. Toplam nüfus ise 16.6 milyonu buluyor. Resmi sayımlar bulunmasa da İslam’a giren Hollandalıların sayısı 12 bin kadar olduğu tahmin ediliyor.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Müslüman   #olan   #Hollandalı'dan   #İslam'a   #sadakat   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN