Müslümanlar, Hz. Peygamber'e yönelik saldırıya karşı ayakta

Mısır asıllı bir Kıpti tarafından ABD'de siyonistelerin sponsorluğunda çekilen ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e hakaretler içeren filme dünyanın her tarafından tepkiler çığ gibi büyüyor.

14-09-2012


Mısır asıllı bir Kıpti tarafından ABD'de siyonistelerin sponsorluğunda çekilen ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e hakaretler içeren filme dünyanın her tarafından tepkiler çığ gibi büyüyor.

Öfkeli gruplar, Amerikan Büyükelçiliği önünde ve Tahrir Meydanı'nda polise taşla saldırdı. Güvenlik güçleri, göstericilere aynı taşlarla ve göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. Yaralılar hastanelere götürülürken, bazı göstericiler gözaltına alındı. Olayların başladığı Çarşamba gününden bu yana 224 kişinin yaralandığı belirtildi.

Müslüman Kardeşler örgütü de provokatif filmin ülke genelinde barışçıl şekilde protesto edilmesi çağrısı yaptı.

MISIR’DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Hazreti Muhammed'e SAV hakaret içeren filmi protesto etmek amacıyla Kahire'deki ABD Büyükelçiliği'ne girmek isteyen göstericilerle Mısır polisi arasındaki çatışmalar üçüncü gününe girerken, çatışmalarda 50'den fazla gösterici ile 15 kadar polisin yaralandığı bildirildi. Peygamberimize hakaret içeren filme tepki gösteren Mısırlı göstericiler ile polis arasındaki çatışma Cuma namazının ardından şiddetli çatışmalar yaşandı. Tahrir Meydanı'nda Cuma namazını kılan çok sayıdaki gösterici, Kahire'nin Garden City semtinde bulunan ABD Büyükelçiliği binasına doğru yürüyüşe geçti. Göstericiler ile polis arasındaki gerilimi engellemek isteyen bir grup, iki taraf arasına girerek arbede yaşanmasını önlemeye çalıştı. Ancak göstericiler bu engellemelere rağmen büyükelçilik binasını taşlamaya devam etti. Polis ile göstericiler arasındaki çatışmanın, elçiliğin bulunduğu Tevfik Diab Caddesi'nde yoğunlaştığı gözlemlendi. Polis göstericilere göz yaşartıcı biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederken, göstericiler de polise taşlarla karşılık verdi. Mısır'ın ikinci büyük kenti İskenderiye, İsmailiye ve Süveyş gibi büyük şehirlerde de filme karşı protesto gösterileri düzenleniyor. Ülke genelindeki gösterileri 50'den fazla parti, sivil toplum örgütü ve hareketin organize ettiği bildirildi.

AFGANİSTAN’DA ABD’YE TEPKİ

Hz. Muhammed'e SAV hakaret içeren film Afganistan'ın Celalabad kentinde protesto edildi. Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin merkezi Celalabad'da düzenlenen protesto gösterisine katılanlar "ABD'ye ölüm" sloganları attı. Protestoculardan biri, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ABD ile ilişkileri kesmesini istediklerini söyledi. Gösterinin kimler tarafından organize edildiğininse bilinmediği belirtildi.

BANGLADEŞ’TE DEV PROTESTO

Bangladeş'te, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki göstermek için 10 bin kişi bir araya geldi.Göstericiler, Beyt-ül Mükerrem camisinde kılınan Cuma namazından sonra başkent Dakka'da, ABD ve İsrail bayraklarını yaktı. Polis, ABD Büyükelçiliği'ne yaklaşmaya çalışan topluluğu engellendi.

DOHA VE KEŞMİR’DEN TEPKİLER

Katar'ın başkenti Doha ve Hindistan işgali altındaki Keşmir'de toplanan çok sayıda Müslüman, filme tepki gösterdiler. İki eylemde de Peygamber Efendimiz'e saygı ifadelerinin yazılı olduğu dövizler taşıyan göstericiler, ABD'ye tepkilerini gösterdi.

KARDAVİ’DEN PROTESTO ÇAĞRISI

Hazreti Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etmek için Katar'daki ABD Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlendi. Ömer Bin Hattab Camisi'nde kılınan cuma namazı çıkışında toplanan yüzlerce gösterici, cami ile büyükelçilik binası arasındaki yaklaşık bir kilometrelik yolu aşırı sıcağa rağmen yürüyerek katetti. "Obama Obama! Hepimiz Usame'yiz", ''ABD'ye bağlı değiliz, ABD'ye ihtiyacımız yok'' sloganları atan göstericiler, ABD büyükelçisinin sınırdışı edilmesini ve ülkedeki Amerikan üssünün kapatılmasını istedi. ABD'de tutuklu bulunan Ömer Abdurrahman'ın salıverilmesini de isteyen göstericilerin elçilik binasına girmesini polis engelledi. Sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı gösteriye katılanlar, tekbirler getirerek ''Canımız sana feda olsun ya Resulallah'' sözleriyle Hazreti Muhammed'e sevgilerini anlatan sloganlar attı. Şeyh Yusuf el-Karadavi dün sosyal medya üzerinden herkesi protesto yürüyüşüne katılmaya davet etmişti.

LÜBNAN’DA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Hz. Muhammed'e hakaret içeren Amerikan yapımı filme tepki olarak Lübnan'ın Trablus kentinde düzenlenen gösterilerde bir fast food restoranının camları kırılırken, olaylara müdahale eden bazı askerler yaralandı. Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde Cuma namazı çıkışında toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Nur Meydanı'na gelerek gösteri düzenledi. Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik tedbirleri aldığı gösterilerde söz konusu film ve Amerika aleyhinde sloganlar atıldı. Taşlarla çevredeki işyerlerine saldıran göstericiler, bir Amerikan fast food restoranının camlarını kırarak büyük maddi hasara neden oldu. Göstericilerin, olaylara müdahale eden askerlere taşlarla karşılık vermesi 1 kişi öldü bazı askerler yaralandı.

YEMEN’DE POLİS GAZ BOMBASI KULLANDI

Yemen'in başkenti Sana'da toplanan binlerce gösterici Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etti. Cuma namazından sonra başkent Sana'daki Sittin meydanında toplanan göstericiler, Amerika aleyhine sloganlar atıp, dövizler taşıdı. Cuma hutbesinde sakin olunmasına ve taşkınlık çıkarılmamasına yönelik verilen mesajların etkili olduğu gözlenen protestolar esnasında atılan sloganlarda, Hz. Muhammed'e vefa ve bağlılık gösterileceği, ona yönelik her türlü hakaretin cezasız kalmayacağı ifade edildi. Protestocular sık sık Hz. Muhammed'e salat ve selam getirirken, cuma gösterilerini ''Peygambere vefa'' olarak adlandırdılar. Öte yandan Amerikan Büyükelçiliği'ne doğru yürümek isteyen küçük bir grup, güvenlik güçleri tarafından kurulan tampon bölgede durduruldu. Polis, grubu dağıtmak için havaya ateş açarak, tazyikli su ve gaz bombaları kullandı.

ALMAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ATEŞE VERİLDİ

Sudan'da göstericiler Alman ve İngiliz elçiliklierini bastı.Sudan'da göstericilerin Alman ve İngiliz elçiliklerine girdiği bildirildi. Sudan'da öfkeli bir kalabalığın Alman elçiliğine girdiği ve Alman bayrağını gönderden indirdiği açıklandı.

HOLLANDA'DAKİ MÜSLÜMANLAR DA SESSİZ KALMADI

Filme Hollanda'daki ABD Büyükelçiliği önünde tepki gösteriliyor. Protestolar Pazar günü de devam edecek. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan ABD Büyükeçiliği önünde geniş katılımlı bir eylem yapılıyor. ABD Büyükelçiliği'nden daha önce yapılan açıklamada Cuma günü öğleden sonra ve 16 Eylül Pazar günü büyükelçilik önünde iki eylemin yapılacağı haberini aldıkları bildirildi.

ENDONEZYA LANETLEDİ

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da da bir grup filmle ilgili protesto düzenledi. ABD Büyükelçiliği’nin önünde toplanan kadın-erkek her yaştan protestocular, üzerinde “Allah’ın elçisine yönelik aşağılamayı kınıyoruz” yazan pankartlar taşıdı. Jakarta Emniyeti'nden bir sözcü ABD büyükelçiliği çevresine 400 kadar polis yerleştirildiğini açıklarken, büyükelçiliğin internet sitesinden ABD'lilere dikkatli olma uyarısı yapıldı.

ABD VE İSRAİL BAYRAKLARI YAKILDI

Bangladeş'te, filme tepki göstermek için 10 bin kişi bir araya geldi. Göstericiler, Beyt-ül Mükerrem camisinde kılınan Cuma namazından sonra başkent Dakka'da, ABD ve İsrail bayraklarını yaktı. Polis, ABD Büyükelçiliği'ne yaklaşmaya çalışan topluluğu engellendi.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Müslümanlar   #   #Hz.   #Peygamber'e   #yönelik   #saldırıya   #karşı   #ayakta   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN