Mustazaf Der'in kapatılmasına tepki

Mustazaf Der'in yargı kararıyla kapatılması kamuoyunda ciddi rahatsızlık uyandırırken derneğin kapatılmasına ilk tepkiler de gelmeye başladı. Mustazaf Der'in kapatılmasına sert tepki gösteren Ahde Vefa Platformu, kararın insan haklarını ayaklar altında aldığını vurguladı.

11-05-2012


Mustazaf Der'in yargı kararıyla kapatılmasına ilk tepkiler gelmeye başladı. Ahde Vefa Platformu yayımladığı bildiri ile Mustazaf Der'in kapatılmasına sert tepki gösterdi.

Darbelerle yüzleşildiği iddia edilen bir süreçte Mustazaflar İle Dayanışma Derneği'nin kapatılmasının oldukça manidar olduğunu belirten Ahde Vefa Palatformu,kararın hukuk devleti ilkelerini zedelediği gibi, en temel insani hakları da ayaklar altına aldığını vurguladı.

İşgüzarlıkla Sanal Korkular Oluşturmak İstiyorlar 
Ahde Vefa Platformu Sözcüsü Tayyar Tercan adına yayımlanan bildiride; "Sosyal, kültürel ve manevi anlamda faaliyetlerde bulunan bir derneğin kapatılması işgüzarlık ve sanal korkulardan başka bir şey değildir." ifadeleri kullanıldı.

Kararla 28 Şubat'ın Devam Ettiği Gözler Önüne Serildi 
Derneğin kapatılmasına ilişkin açılan davanın tüm iddialarının dernek avukatları tarafından bir bir çürütüldüğünü, gereken delillerin ise mahkemeye sunulduğu hatırlatılan açıklamada; "Komik gerekçeler ile Mustazaf-Der'in kapatılması 28Şubat sürecinin devam ettiğini gözler önüne sermektedir."denildi.

Bildiride "Biz, Ahde Vefa Platformu olarak yapılan bu hukuksuzluğa karşı çıkarak,mazlumların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Verilen kararın da tez zamanda gözden geçirilerek, düzeltilmesini talep ediyoruz."ifadelerine yer verildi

(Kaynak: İLKHA)

Etiketler : #Mustazaf   #Der'in   #kapatılmasına   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN