NATO otobüs taradı, 4 Afganlıyı daha katletti

Afganistan'ın güneyinde Kandahar kenti yakınında işgalci NATO askerlerinin "terör unsurundan kuşkulandığı" otobüse açtığı ateş sonucu 4 sivil hayatını kaybetti.

12-04-2010


Afganistan'ın güneyinde Kandahar kenti yakınında NATO askerlerinin "terör unsurundan kuşkulandığı" otobüse açtığı ateş sonucu 4 sivil hayatını kaybetti.

Kandahar valiliği yetkilisi Zelmay Eyyubi, ölenlerin iki kadınla bir çocuk ve erkek yolcu olduğunu açıkladı. Yaralanan 12 yolcu ise askeri hastaneye kaldırıldı.

Kandahar hükümeti NATO saldırısını şiddetle kınadı.

NATO yetkilisi ise "Hadiseyi biliyoruz. Durumu inceliyoruz" dedi.

Kandahar kenti Taliban'ın en önemli üslerinden. ABD buraya 30 takviye askeriyle büyük saldırı için konuşlanma planı içinde.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #NATO   #otobüs   #taradı   #   #4   #Afganlıyı   #daha   #katletti   
YORUMLAR
  • HUSEYIN SASMAZ   13-04-2010 20:23

    Düşmanınızın Apaçık Tuzağına Düşmeyin Medya organları, 22.03.2010'da Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin, İslami Parti'nin lideri Gulbeddin Hikmetyar'ın üst düzey bir temsilcisi ile görüştüğünü bildirdiler. Bu görüşmenin maksadı, diyalog sürecine başlamak ve İslami Parti'yi müzakerelere ortak etmektir. Direnişçiler ile olan diyalog politikası, muhaliflerin müzakerelere ortak ve hükümete dahil edilmelerinin kararlaştırıldığı Londra konferansının uzantısından öte bir şey değildir. Tüm bunlar, Birleşik Devletler ile NATO kuvvetlerinin günlük onlarca Müslümanı katlettikleri bir sırada gerçekleşmektedir. İslami Parti'nin Resmi Sözcüsü Sayın Harun Zorgun, [IFB] Haber Ajansı'na şu açıklamada bulundu: "Barış planımız 15 noktadan oluşmakta olup bunlardan biri yabancı kuvvetlerin çekilmesine dönük net bir zaman takvimi belirlemek ve diğeri, geçici bir yönetim oluşturmaktır." Ve şöyle ekledi: "İslami Parti, Afganistan'ın hayrı ve refahı için Taliban'ı da barış müzakerelerine katılması için teşvik etmeye hazırdır." Hizb-ut Tahrir, Afganistan'daki Müslümanları uyarmak ve dikkatlerini aşağıdaki noktalara çekmek ister: 1. Nebi Muhammed [SallAllahu Aleyhi ve Sellem]'in hadisine binaen mümin bir delikten iki defa sokulmaz. Aslında müzakereler, Müslümanların ve İslam'ın düşmanlarının Müslümanları parçalamak ve sömürgecilerin işgaline direnen bu kimseleri zayıflatmak için kurduğu bir tuzaktır. 2. İslam'da fertlerin ve cemaatlerin işgalciler ve kafirlerle müzakere etmesi caiz değildir. Zira İslami olmayan devletlerle müzakerelerde bulunma hakkına sahip olan sadece halifedir. 3. Geçici düzenleme önerisi ardından seçimlerin yapılması tamamen düşmanın istediği bir taleptir. Müslüman olarak bizler, demokrasinin sorunlarımızı çözemeyeceğini, ona ortak olma ve çağırmanın da haram olduğunu bilmeliyiz. 4. Sorunlarımızın çözümü, sadece Birleşik Devletler ile NATO kuvvetlerine karşı çıkmak yoluyla olmaz. Bilakis bununla birlikte demokratik nizamın yanı sıra hain yöneticilerin yıkılması ve Allah [Subhânehu ve Te'alâ] ile resulü [SallAllahu Aleyhi ve Sellem]'in belirlediği İslami Hilafet'in kurulması yoluyla olmalıdır. Hepimiz biliyoruz ki bu tür müzakerelerin maksadı, uzun tarihi bir geçmişi olan "böl parçala" taktiğidir. İslami Parti, kafirlere yönelik bu tür tekliflerde bulunarak aslında Müslümanlara ve hayatlarını İslam'a kurban eden binlerce şehide güçlü bir darbe vurmuştur. İslami ümmetin ve işgal altındaki beldelerinin tek çözümü, saldırganlarla asla müzakere etmeyip bilakis ümmeti ve tüm insanlığı İslami Devlet'in dış politikası olan davet ve cihat yoluyla yöneticilerin prangasından ve ceberut nizamlardan kurtarmak için Müslümanların ordularını harekete geçirecek olan Hilafet Devleti'ni geri getirmektir. لَقَدْ جِئْنَاكُمْ بِالْحَقِّ وَلَكِنَّ أَكْثَرَكُمْ لِلْحَقِّ كَارِهُونَ "Andolsun biz size hakkı getirdik, fakat çoğunuz haktan hoşlanmıyorsunuz." [Zuhruf 78] Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu Afganistan

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN