Ne ılımlı İslam ne de Liberalizm!

Sakarya’daki 264. başörtüsü eyleminde Müslümanlara uymayan Kemalizm gömleği yerine Liberalizm gömleğinin giydirilmek istendiğine vurgu yapıldı. Ayrıca okullarına başörtülü giden öğrencilerine yapılan yasakçı uygulamalar protesto edildi.

02-10-2010


 İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 6. yılına giren “tevhid, adalet ve özgürlük” mücadelesinde 264. haftayı geride bıraktı. SAGİR Başörtüsü Platformu adına Diriliş Saati dergisinden Muhammed Emin Duman’ın okuduğu basın açıklamasında Kemalizm yerine Türkiye’ye Liberalizm gömleğinin giydirilmek istendiğine dikkat çekilerek "Batılı egemenler artık Türkiye’ye Kemalizm’in yerine yeni bir elbise biçtiler. Bu elbisenin kumaşı ılımlı İslam ve liberalizm ipliklerinin karışımından dokundu. Dolayısıyla Türkiye’de Kemalizm devri kapanmıştır. CHP de bunu fark ettiği için yeni sürece intibak sinyalleri vermeye başlamıştır.

Yeni sürecin yani ılımlı İslam&liberalizm koalisyonunun halkımız için ne anlama geldiğini biraz müzakere edelim istiyoruz. Her fırsatta dünyanın efendisi olduğunu söylem ve tavırlarıyla ortaya koyan ABD ve Avrupa merkezli oligarşik yapı; başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyada kendi hegemonyalarına kafa tutan devlet, örgüt, sivil toplum kuruluşu tarzındaki her türlü muhalif yapıyı çökertmek için oyun içinde oyun planlamaya var gücüyle devam ediyor.

Egemen güçler bir yandan İran, Afganistan, Hamas, Hizbullah gibi sıcak direnme noktalarını askeri güçleri ile son derece kanlı bir şekilde ortadan kaldırmaya çalışırlarken; bir yandan da diğer bölgelerdeki Müslümanları kendi kontrolleri altındaki rejimlere entegre etmeye gayret ediyorlar.

Dünya Müslümanlarını aşırı ve ılımlı gibi tanımlarla bölerek zulme karşı direnişi zayıflatmaya çalışan egemenler, ülkemizde de dindarları kapitalizmle uzlaştırarak pasifize etmeye çalışıyorlar. Ak Parti’nin öncülüğünde yürüyen bu proje; sistemi dönüştürmeyi hedefleyen muhalif kesimleri iktidar nimetleriyle tanıştırarak sisteme entegre etmeyi başarmıştır. Batılı egemenler siyasi, ekonomik ve sosyal menfaatleri ile çelişmeyen muhafazakâr söylemi tüm İslam coğrafyasında ısrarla desteklemektedir.

Halkımız; vahiy merkezli İslami söylemin yerine oturtulmaya çalışılan, liberalizm ve milliyetçilikle uzlaştırılarak sulandırılmış bu yeni dini söylemle ciddi anlamda hesaplaşmak zorundadır." denildi.

Başörtüsü sorunu ilköğretimde de sürüyor

SAGİR Başörtüsü Platformu’nun 264. eyleminde Van’da 7. sınıf öğrencisi Ayten Koç ile Mardin’de 8. sınıf öğrencisi Medine Karaalp’in başörtülü gittikleri okullardan kovulmaları eleştirildi. Diriliş Saati dergisi yazarlarından Muhammed Emin Duman ilköğretim okullarında yaşanan yasakçı uygulamalara ilişkin “Türkiye’nin dört bir tarafında seslendirilen “kız çocuklarınızı başörtüsü ile okula gönderin” kampanyası ülke çapında yayılmaya başladı.

Okul yönetimlerinin yer yer şiddetli muhalefetlerine rağmen bu direnişin maya tutmaya başladığını memnuniyetle gözlemliyoruz. Tüm Müslüman halkımızı kız çocuklarının Allah’ın emri olan başörtüsüyle okula gönderilmesi konusunda hassasiyet göstermeye davet ediyoruz.” denildi.

Eylem, başörtüsü sorununda çözüm formüllerinin tartışıldığı gündeme ilişkin olarak verilen “Müslüman kadının şiarı olan başörtüsü direnişimiz, yasak bütün okullarda ve kamusal alanda kalkıncaya kadar devam edecektir.” mesajıyla son buldu.

Etiketler : #Ne   #ılımlı   #İslam   #ne   #de   #Liberalizm!   
YORUMLAR
  • Ahmet Örs   03-10-2010 20:51

    aynen öyle evet. başörtüsü serbest olabilir ama eğer liberal piyasacı anlayışla birlikte olursa eğer o zaman kalpler örtülmüş olacak.

  • ömer bitlis   02-10-2010 23:56

    Beşikten mezara, dünyadan fezaya... Her yerde ve her zaman serbest olmalı başörtüsü...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN