Ne yaşa, ne de öl!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2004'ten beri her kış mevsiminde olduğu gibi, bu kış da sokaklarda yaşayan evsizleri sokaklardan toplayıp, Edirnekapı'daki toplama merkezi ve spor salonlarında barındırmaya başladı. Yıl boyunca sokaklara mahkûm edilen evsizlerin, kışın hatırlanması, sistemin kuruluşundan bu yana halka reva gördüğü "Ne yaşa, ne de öl" politikasını hatırlattı.

23-12-2009


İslam ve Hayat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2004'ten beri her kış mevsiminde olduğu gibi, bu kış da sokaklarda yaşayan evsizleri sokaklardan toplayıp, Edirnekapı'daki toplama merkezi ve spor salonlarında barındırmaya başladı. Yıl boyunca sokaklara mahkûm edilen evsizlerin kışın hatırlanması, sistemin kuruluşundan bu yana halka reva gördüğü "Ne yaşa, ne de öl" politikasını hatırlattı.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'dan konuyla ilgili yapılan basın duyurusunda şu bilgilere yer verildi:

AKOM KARAR ALIYOR, EKİPLER EVSİZLERİ TOPLUYOR

Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) hava raporları çerçevesiyle aldığı toplama kararının ardından başlatılan hizmet çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü, İlçe Belediyeler ve 112 acil kurtarma ekiplerine bildiriminde bulunuluyor. İstanbul’un muhtelif noktalarından gelen ihbarlara yönlendirilen toplama ekipleri, sokakta yaşayan ve donma tehlikesi altında bulunan vatandaşları alarak Edirnekapı’daki toplama merkezine getiriliyor.

EVSİZ SAYI YÜKSELİRSE SPOR SALONLARI AÇILIYOR

Toplanan evsizler öncelikle sağlık kontrolünden geçiriliyor. Yıkanma, traş edilme vb. kişisel bakımları yapılarak yeni kıyafet giydirilen evsiz vatandaşlar, AKOM’un alacağı ve krizin sona erdiğini bildiren karara kadar toplama merkezlerinde barındırılıyor. Sokaktan toplanan kişi sayısı, Edirnekapı’daki toplama merkezinin kapasitesini aştığı takdirde ise İBB’nin spor salonları geçici misafirhane olarak evsiz vatandaşların hizmetine açılıyor.

İSTEYEN EVSİZLER DARÜLACEZE’YE YATIRILIYOR

Her türlü ihtiyaçları bu merkezlerde giderilen vatandaşların sosyal inceleme raporları da tutuluyor. Sosyal inceleme sonunda şartları, Darülaceze kabul şartlarına uyanlar, istedikleri takdirde Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’ne naklediliyor.

5 YILDA 1.061 EVSİZ DONMAKTAN KURTARILDI

İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2004 yılından bu yana sürdürülen bu çalışmayla sokakta yaşayan ve donma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan bin 061 evsiz vatandaş donmaktan kurtarıldı. Uygulamayla 2005-2006 yıllarında 498, 2007’de 317, 2008’de ise 246 evsiz vatandaş sokaktan toplandı.

Etiketler : #Ne   #yaşa   #   #ne   #de   #öl!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN