Nehcü'l Belağa

İlk neslin önde gelen isimlerinden olan dördüncü halife Hz. Ali'nin konuşmaları, mektupları ve hikmetli sözlerinden oluşan Nehc'ül Belağa adlı eser Beyan Yayınları arasında okuyucuya sunulmuş bulunuyor.

08-10-2008


İslam ve Hayat

İlk neslin önde gelen isimlerinden olan dördüncü halife Hz. Ali'nin konuşmaları, mektupları ve hikmetli sözlerinden oluşan Nehc'ül Belağa adlı eser Beyan Yayınları arasında okuyucuya sunulmuş bulunuyor. Hicri 406 yılında (miladi 1015) Eş-Şerif er-Radi tarafından derlenen ve adı "Belağatın Yolu" anlamına gelen kitabı Türkçeye Prof. Dr. Adnan Demircan kazandırmış. 

Ciltli ve karton kapak olmak üzere iki farklı baskısı bulunan kitapta, Kur'an'ın inşa ettiği bir şahsiyetin dilinden dökülen etkileyici öğütler, bilgiler ve uyarılar yer alıyor. Eserin başında, Nehc'ül Belağa okuyucuya şu ifadelerle takdim ediliyor:

"Elinizdeki kitap, Hz. Ali'nin hutbe, konuşma, vasiyet, mektup, emirname ve veciz sözlerini ihtiva etmektedir. Eser, insanları iyiye ve güzele teşvik eden, Allah için seven, O'nun için öfkelenen, O'nun tızasını umarak affeden, dünyayı gönlünden çıkaran ve ahireti umarak yaşayan bir kişiliğin dilinden dökülmüş gibidir. Eser, insanı günümüzde unutulmaya yüz tutmuş birçok değerimizle yüz yüze getirmekte, gerçek görevimizi hatırlamamız için bize uyarı görevini yapmaktadır."

Nehc'ül Belağa, derleyicisi olan er-Radi tarafından üç bölüme ayrılmış. Birinci bölümde Hz. ALi'nin konuşmaları, duaları ve bazı nasihatleri; ikinci bölümde mektupları, vasiyet ve tavsiyeleri; üçüncü bölümde ise veciz sözleri yer alıyor.

Hz. Ali'nin kitapta yer alan bir sözünü aktarmakla yetinip, Nehc'ül Belağa'dan istifade etmeyi tüm okuyucularımıza tavsiye ettiğimizi belirtmek istiyoruz:

"Zalime karşı adalet günü, mazluma karşı zulüm gününden daha şiddetlidir."

Nehc'ül Belağa

(Hz. Ali'nin Konuşmaları, Mektupları ve Hikmetli Sözleri)

Derleyen: Eş-Şerif er-Radi

Türkçe Çeviri: Prof. Dr. Adnan Demircan

400 Sayfa

Beyan Yayınları

Tel: (0212) 512 76 97

    

Etiketler : #Nehcü'l   #Belağa   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN