Netenyahu: Türkiye ile ortak çıkarlarımız var

Siyonist Rejim Başbakanı Netenyahu yapmış olduğu açıklamada Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşmeye değinerek "Ortak çıkarlarımız var" dedi.

16-12-2016


Siyonist İsrail Dışişleri Bakanlığı, işgal atındaki  Kudüs’te Yahdudi Medya Zirvesi düzenledi.
 
4 gün süren ve  50 yahudi gazeteci katıldığı programda Siyonist İsrail Başbakanı Netenyahu Türkiye ile normalleşmeye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Programda Şalom gazetesinin sorularını yanıtlarken “Türkiye ile orta çıkarlara sahibiz” ifadelerini kullandı.
 
Netenyahu, Şalom gazetesinin “Türkiye ve İsrail’in tüm talep ve şartlarını uzun zamandır bilmemize rağmen neden Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasının imzalanması altı yıl sürdü?” sorusunu yanıtladı.
 
“Bunlar zaman alır. Gerçek dünyada, reel politikte fikir ayrılıkları yaşadıklarımızla da ilişkilerimizi sürdürürüz. Türkiye ile, Mavi Marmara ve başka konularda da fikir ayrılıkları yaşadık. Bunu düzeltmek çok zaman aldı.” diyen Netenyahu normalleşmeden oldukça memnun olduğunu da kaydetti.
 
Açıklamalarında Türkiye ile İsrail’in ortak çıkarları olduğunu aktaran Siyonist İsrail Başbakanı, “Bazı konularda çıkar çatışması yaşasak da birçok ortak çıkarımız var.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : #Netenyahu:   #Türkiye   #ile   #ortak   #çıkarlarımız   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN