Nijerya ordusu 48 Müslümanı katletti

Uluslararası Af Örgütü daha dün Nijerya ordusunu yargısız infaz konusunda suçlarken, bugün Maiduguri şehrinde yeni bir katliam daha meydana geldi.

05-11-2012


Nijerya'nın kuzeydoğu bölgesinde yer alan Maiduguri şehrinde onlarca Müslüman genç askerler tarafından öldürüldü. Nijerya medyasına konuşan şehirdeki bir caminin imamlarından Malam Aji Mustafa, sadece kendi evinin önünde dördü kendi oğlu olmak üzere toplam 11 silahsız gencin öldürüldüğünü söyledi.
 
İmam Mustafa, basına yaptığı açıklamada, "Perşembe günü sabah namazından sonra askerler, beni ve çocuklarımı açık bir alana götürdü ve aynı yere bizim gibi birçok insanın askerler tarafından zorla getirildiğini gördük. Herkesin üzeri arandı ve bilgisayarlardan resimleri tarandı. Bazı kişileri ayırdılar ve bize başka yere tarafa bakmamız söylendi ve ateş edildi.. Dört evladımı gözümün önünde öldürdüler. Cesetleri almaya hastaneye gittiğimde 48 gencin cansız bedeni ile karşılaştım." dedi.
 
AF ÖRGÜTÜ'NDEN NİJERYA ORDUSUNA SUÇLAMA
 
Uluslararası Af Örgütü (Amnesty) dün yaptığı açıklamada, Boko Haram mensuplarını yakalamak için operasyonlar düzenleyen Nijerya askerlerini görevini kötüye kullanmakla suçlamıştı. Amnesty'den yapılan açıklamada, Boko Haram üyelerini yakalamak için sivil yerleşim yerlerine giren askerlerin öldürme, işkence ve masum sivillerin evlerini yakma gibi kanunsuz eylemlerde bulunduklarını bildirmişti.
 
Öte yandan Maiduguri'de bulunan ordu sözcüsü Sagir Musa, olaylardan haberi olmadığını, gerekli soruşturmaların yapılacağını belirtti. Maiduguri şehri, Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram örgütünün en güçlü olduğu yerlerden biri.
 

(Kaynak: Sütun Haber)

Etiketler : #Nijerya   #ordusu   #48   #Müslümanı   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN