Nisan ayında 2 bin 461 işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Mescid-i Aksa'ya toplam 2461 işgalcinin baskın düzenlediği ifade edildi.

03-05-2017


Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Mescid-i Aksa'ya toplam 2461 işgalcinin baskın düzenlediği ifade edildi. Kudüs Araştırma Merkezi'nin yayınladığı ve bugün (3 Mayıs Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan rapora göre, Nisan ayında 36'sı işgal istihbaratı subayı ve 103'ü işgal polisi olmak üzere 139 işgal güvenlik görevlisi de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
 
Raporda, geçen ay Mescid-i Aksa'ya aralarında "Heykel Öğrencileri" örgütü üyelerinin de bulunduğu 256 Yahudi öğrencinin baskın düzenlediği, Nisan  ayında ayrıca 25896 yabancı turistin Mescid-i Aksa'yı ziyaret ettiği bildirildi.
 
Raporda ayrıca bu yıl Nisan ayında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalci sayısının geçen yılın aynı döneminde baskın düzenleyenlerin sayısına göre daha fazla olduğu, geçen yıl Nisan ayında Mescid-i Aksa'ya 1868 işgalcinin baskın düzenlediği ifade edildi.
 
Yahudilerce kutsal sayılan bayram günleri nedeniyle Nisan ayında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalci sayısında artış olduğu, onlarca Filistinlinin Mescid-i Aksa'dan ve Kudüs'ün Eski Belde semtinden uzaklaştırıldığı belirtildi.
 
(Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Nisan   #ayında   #2   #bin   #461   #işgalci   #Mescidi   #Aksa'ya   #baskın   #düzenledi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN