Norveçli doktor: Siyonist liderlerin yeri cezaevidir

İşgal devletinin Gazze’ye karşı başlattığı savaş sırasında yaralılara yardım etmek için Gazze’ye gelen dayanışma grubunun içinde bulunan Norveçli Doktor Mads Gilbert, siyonist liderlerin Filistin halkına karşı işledikleri cinayetler nedeniyle çok ağır cezaları hak ettiğini belirtti.

16-11-2009


Norveçli Doktor Mads Gilbert, “İsrail başarısız olmaya mahkum bir oluşumdur. Bu oluşumun liderlerinin doğal yeri ise, uluslararası ceza mahkemelerinde yargılandıktan sonra cezalarını çekecekleri zindanlardır. Onlar Filistin halkına karşı işledikleri cinayetler nedeniyle çok ağır cezalar hak ediyorlar” dedi.

Gilbert, dün (15 Kasım Pazar) El-Kudsu’l-Arabi’de yayınlanan açıklamasında şöyle dedi: “İsrail bizim kendisine yönelttiğimiz suçlamaları sulandırmak için bizi yalancılıkla suçladı, Hamas hareketinin liderleriyle çalıştığımız için de bizi terörist olarak ilan etti. Fakat ben onlara şunu söylüyorum: Ben Filistin halkını, kendi idarecilerini seçme hakkı konusunda desteklediğim gibi, bu halkın toprağını işgal eden güçlere karşı direnme hakkını da savunuyorum.”

İşgal yönetiminin yalan ve iftira üretmeyi kendileri ile ilgili şüphe uyandırmanın en kestirme yolu olarak gördüğünü söyleyen Gilbert, bu yönetimin işledikleri suçlar ile ilgili sundukları belgeleri çürütecek bir tek delil bile sunamadığını dile getirdi.

Gilbert, işgal yönetiminin yoğun propagandaları nedeniyle hayal kırıklığı yaşayıp yaşamadığının sorulması üzerine ise, “Sabırlı olmamız gerekir. Tarihte uzun yıllar hüküm süren imparatorlukların bir gün çöktüklerini okuyoruz. Bizim aynı zamanda ümitvar olmamız gerekir. Şayet biz çözülürsek, savrulursak ve bu işi bırakırsak, özünde Filistin halkına ihanet etmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Noveçli doktor Mads Gilbert, işgal devletinin Gazze’ye karşı başlattığı savaşta, yaralıları yardım etmek için Gazze’ye gelen dayanışma grubunun içindeydi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Norveçli   #doktor:   #Siyonist   #liderlerin   #yeri   #cezaevidir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN