O da "mahalle baskısı" mağduru çıktı!

İ. Ü. Rektörü Parlak: Mahalle baskısı yüzünden ne oruç tutabildim ne cumaya gidebildim

12-03-2008


Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması yönündeki çalışmalar karşısındaki yasakçı çıkışlarıyla gündeme gelen ve "Şayet bu yasa çıkarsa başörtülü öğrencilere hak ettikleri notu vermeyiz" diyerek bilim tarihine geçen (!) İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak, şimdi ise "mahalle baskısı" yüzünden oruç tutamamaktan şikayetçi oldu!

Mesut Parlak, Ankara'dan İstanbul'a dönerken milletvekili ve işadamlarıyla sohbet etti. Uçakta, Melih Gökçek, İhsan Arslan, Edip Uğur ve Zeynel Abidin Erdem de vardı. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, milletvekili ve işadamlarına içini döktü.  
 
Rektörlüğe atandıktan sonra çeşitli baskılara maruz kaldığını anlatan Parlak, "Asıl mahalle baskısı bana var. Ne cuma namazı kılabiliyorum ne de oruç tutabiliyorum." dedi. Alınan bilgilere göre, Üniversitelerarası Kurul toplantısı için geçtiğimiz hafta Ankara'ya giden Parlak, İstanbul'a dönerken uçakta milletvekili ve işadamlarıyla sohbet etti. Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç döneminde rektörlüğe atandığını hatırlatan Parlak, 3 yıl boyunca ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti. 'Mahalle baskısı' deyimine atıf yaptıktan sonra, ilginç bir olay anlattı: "Ramazan'da yanıma gelip bir şeyler yiyip yemediğimi çaktırmadan kontrol edenler oldu. Rektörlerin oruç tutmayacağı gibi bir anlayış var. Rektör oruç mu tutar, diyorlar."

AK Parti ve CHP'li siyasetçiler, üniversitelerin içinde bulunduğu durumu gözler önüne seren itirafları, şaşkınlıkla dinledi. Uçakta, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri İhsan Arslan ve Edip Uğur ile işadamı Zeynel Abidin Erdem de vardı. Mesut Parlak'ın bir itirafı da Başbakan Tayyip Erdoğan'a karşı 'mahcubiyet'i oldu. Erdoğan'ın İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı döneminde tıp fakültesi için üniversiteye yer verdiğini; ancak akademik kurulun bunu reddettiğini hatırlatan Parlak, "Başbakana karşı mahcubum." dedi. Parlak, katıldığı bir TV programında "Ben orada hata ettim. Hakikaten benim utancımdır. Ondan beri de böyle, yani başbakanı bir yerde görsem saklanmaya çalışıyorum. Çünkü bu bir daha İstanbul Tıp Fakültesi'nin önüne gelecek bir öneri değildir." ifadesini kullanmıştı. Parlak, geçtiğimiz cuma günü ÜAK toplantısı için gittiği Antalya'da da gazetecilere, "Cumadan geliyoruz!" diye espri yapmıştı. İddialara basın danışmanı aracılığıyla cevap veren Parlak, kendisine atfedilen ifadeleri kabul etmedi. (İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #O   #da   #mahalle   #baskısı   #mağduru   #çıktı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN