Obama'nın gizli savaşı deşifre oldu

ABD Başkanı Barack Obama'nın göreve geldiği günden bu yana İran'ın nükleer programını çökertmek için gizli bir savaş başlattığı öğrenildi.

03-06-2012


ABD Başkanı Barack Obama’nın göreve geldikten hemen sonra İran’ın nükleer programına yönelik savaşı hızlandırdığı ortaya çıktı. New York Times Gazetesi’ne konuşan Amerikalı yetkililer ABD ordusunun ilk kez Obama döneminde, İran’a yönelik ciddi sanal saldırılar yapmaya başladığını anlattı. Obama’nın göreve gelir gelmez verdiği emirle başlatılan saldırılar neticesinde İran’ın binlerce nükleer santrifüjü geçiçi olarak çalışamaz hale getirilmiş. Gazetede yer alan habere göre Amerikan istihbaratı İran’a yönelik saldırılar için İsrail ordusunun sanal savaş uzmanı 8200 bölüğüyle birlikte çalışmış.

İSRAİL İLE ORTAKLAŞA

İran’ın nükleer programına büyük zarar veren Stuxnet virüsü de Amerikan-İsrail çalışmasının ürünü olarak ortaya çıkmış. İran’a karşı başlatılan sanal savaş programının kod adının ise “Olimpiyat Oyunları” olduğu belirtildi. Olimpiyat Oyunları kodlu program Bush döneminde başlatılmasına rağmen Obama döneminde İran’a karşı aktif bir şekilde kullanılmaya başlamış. ABD’nin sanal saldırı kapasitesiyle ilgili değerlendirmede bulunan eski Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Michale V. Hayden ‘Önceki sanal saldırıların etkileri sınırlıydı’ dedi.

GİZLİ SİBER SAVAŞ PROGRAMI NASIL OLUŞTU

Amerikan istihbaratındaki programcılar İran’ın nükleer programını çökertmek için bir dizi özel virüs üretti. Yıllarca bu virsülerle saldırılar düzenlend. Virsülerden biri NATANZ Santralı dışına yayılınca, virüsler deşifre oldu.

1 - Nükleer santralların haritasını çıkarabilen bir başlangıç programı hazırlandı.
2 - Program, gizlice İran santralındaki kontrol bilgisayarına yüklendi.
3 - Program santraldan bilgileri toplayıp bunu Amerikan ve İsrail istihbaratına iletti.
4 - Bilgiler ışığında daha etkin ve karmaşık bir virüs programı üretildi.
5 - Yeni program binlerce santraldaki binlerce bilgisayarın bağlı olduğu bilgisayarlara sızdırıldı.
6 - Virüs bazı santrifüjlerin kontrolünü ele geçirdi, dengelerini bozdu.
7 - Virüsün farklı versiyonları üretildi. Santrala farklı zararlar verildi.
8 - İranlılar alarm durumuna geçti. Ancak yeni saldırı planları da sırada hazır bekliyor.

 (Kaynak: Habertürk)

Etiketler : #Obama'nın   #gizli   #savaşı   #deşifre   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN