OCHA: Gazze savaşında 218 bin insan evsiz kaldı

OCHA yayınladığı raporda, Gazze savaşında evlerini terk edenlerin 218 bine ulaştığını belirterek, bu insanların Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın bölgede bulunan 87 okulunda kaldıklarını ifade etti.

17-08-2014


Birleşmiş Milletler tarafından Gazze’deki durumla ilgili olarak yayınlanan raporda, işgal güçlerinin Gazze’de birçok evi hedef alması sonucu on binlerce ailenin evini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.  

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Merkezi (OCHA)'nın Filistin şubesi Gazze’de savaş nedeniyle evlerini terk edenlerle ilgili olarak bugün (16 Ağustos Cumartesi) bir rapor yayınladı. OCHA yayınladığı raporda, Gazze savaşında evlerini terk edenlerin 218 bine ulaştığını belirterek, bu insanların Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın bölgede bulunan 87 okulunda kaldıklarını ifade etti.

İşgal güçlerinin evleri hedef almasından sonra şu anda 100 binden fazla Filistinli vatandaşın ev gereksinimi doğduğunu kaydeden OCHA, savaş boyunca evler gibi saldırıya uğrayan 230 okuldan 90’ının UNRWA’ya bağlı okullar olduğunu, bunlardan 25’inin tamamıyla yıkıldığını hatırlattı.  

OCHA yayınladığı raporda ayrıca, işgal güçlerinin Gazze’ye attığı tonlarca mermi ve füzelerden bazılarının patlamadığını, patlamayan bu cisimlerin geride kalan siviller için büyük bir tehlike arz ettiğine dikkat çekti. 

(Filistin Haber)

Etiketler : #OCHA:   #Gazze   #savaşında   #218   #bin   #insan   #evsiz   #kaldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN