Okula “İslam şeytandandır” yazılı T-shirtlerle geldiler

Batıda yükselen İslam karşıtlığının öğrencilerde de tehlikeli bir karşılık bulmaya başladığını gösteren son olay ABD’de yaşandı

27-08-2009


“Barışçıl Dünya Yardım Merkezi” adlı kiliseye bağlı bir kuruluşa mensup olan ve Gainesville Lisesi’ne “İslam şeytandandır” yazılı T-shirtler giyerek gelen öğrenciler, İslam’a hakaret eden mesajları taşıyan t-shirtlerini çıkarmayı reddetmeleri üzerine okulun kılık-kıyafet kurallarına uymadıkları gerekçesiyle evlerine geri gönderildiler. Yükselen İslam karşıtlığının öğrencilerde de tehlikeli bir karşılık bulmaya başladığını gösteren olay, ABD’de yaşandı. “Barışçıl Dünya Yardım Merkezi” adlı kuruluşa mensup 10 yaşındaki bir öğrenci ilkokula, ertesi gün de bazı liseli öğrenciler okullarına önlerinde kiliselerine güven duyduklarını gösteren bir cümle ve arkalarında da “İslam şeytandandır” yazılı t-shirtlerle gelen öğrenciler, bu hareketleriyle kendi inançlarının propagandalarını yapmak istediklerini belirtmişler.

Okul idaresi ise, öğrencilerin kendi dinlerini ifade etme ve yaşama özgürlüklerine sahip olduklarını ama bunun yasal çerçevesinin çizildiğini ve başka bir inanca yönelik ayrımcı ifadelerin bu özgürlüğe dahil olmadığını belirterek, öğrencileri kışkırtacak durumlara izin vermeyeceklerini ifade ettiler. Bu olaya izin verildiği takdirde “Yarın bir başka öğrenci de Hristiyanlık şeytandandır” yazılarıyla okula gelebilir” diyen idareci Tom Wittmer, öğrencileri rencide edecek davranışlardan kaçınılmasını istedi. Öğrenciler, kararın ailelerine değil kendilerine ait olduğunu söylerken, mesajlarının bizatihi inançlara yönelik olduğunu, yoksa mensuplarını hedef almadıklarını ileri sürdüler. T-shirtü giyen öğrencilerden Wayne Sapp ise verdiği mesajın okuldaki eğitiminden daha önemli olduğunu savundu.

(Kaynak: Platform Haber)

 

Etiketler : #Okula   #İslam   #şeytandandır   #yazılı   #Tshirtlerle   #geldiler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN