Ortodoks Kilisesi: Müslümanların aile yapısını örnek almalıyız

Rusya Ortodoks Kilisesi’nin dış kiliselerden sorumlu yetkilisi Papaz Volokolamski İlarion, aile yapısı ve evlilik konusunda Müslümanların örnek alınması gerektiğini söyledi.

23-04-2010


Kafkasyalı Ortodoks gençlerle Moskova’da bir araya gelen İlarion, kilise-devlet ve Hıristiyan aile yapısındaki değişmelere değindi. Kilise yetkilisi, ülkedeki aile değerlerinin yok olduğundan yakınarak, boşanmalarda büyük artış yaşandığını ifade etti.

Papaz İlarion, “Biz Hıristiyanların, Müslüman kardeş ve bacılarımızdan öğrenecek çok şey vardır. Müslümanların aile değerlerini muhafaza etme başarısını örnek alabiliriz. Geçenlerde ülkemizde evlilik ve boşanma sayısına baktım. Bizde her bin evlilik ortalama 600-700 boşanma ile sonuçlanmış; fakat Müslüman nüfusun yoğunlukta oturduğu bölgelerimizde ise bin evlilik ancak 100-200 boşanma ile neticelenmiş. Müslümanlarda aile geleneği iyi korunuyor. Ama Hıristiyanların çoğunda ise böyle bir şey kalmadı” siteminde bulundu.

Bir gencin “Laik devletin kilise devletine dönüştürülmesi tehlikesi var mı?” sorusuna İlarion, “Böyle bir tehlike, bugün söz konusu değil. Rus Ortodoks Kilisesi devletle barışıktır. Belirli alanlarda karşılıklı işbirliğimiz de var. Toplum ve devlet Ortodoks Kilisesi’ne saygıyla yaklaşıyor. Kilise-devlet arasındaki ilişkileri ayarlayan bir belgemiz mevcut. ‘Sosyal Konseptin Esasları’ adlı belge. Bu belgeye göre, kilise devletten ayrı hareket ederek, siyasete müdahale edemez. Bir partiyi başka bir partiye karşı destekleyemez ve kendisini siyasi bir güç olarak göremez” dedi.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Ortodoks   #Kilisesi:   #Müslümanların   #aile   #yapısını   #örnek   #almalıyız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN