Özgür-Der'den Hama katliamına protesto çağrısı

Hama'nın Tireymse köyünde yapılan katliam 14 Temmuz Cumartesi günü 15.00'te Saraçhane Parkı'nda protesto edilecek.

14-07-2012


Suriye’deki Vahşete Sessiz Kalmak Cinayettir!

Suriye’de Baas rejiminin halka yönelik saldırıları sürüyor. Şehirlerinden her gün ölüm haberleri gelen Suriye’de zaman zaman gelen toplu katliam haberleri de yürek dağlıyor.

İşte bu katliamlardan biri de dün Hama’nın Tireymse köyünde yaşandı. Baas ordusunun bombaladığı köye giren rejime bağlı çeteler kadın, çocuk, erkek 250’den fazla kişiyi vahşice katlettiler.

Özgür-Der'den Protestoya Çağrı

Özgür-Der, yaptığı açıklamada vicdanını yitirmemiş tüm insanları gözleirmiz önünde yaşanan bu vahşete tepki göstermeye davet etti. 14 Temmuz Cumartesi günü 15.00’te Saraçhane Parkı’nda bir protesto eylemi düzenleyecek olan Özgür-Der açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Suriye’den gelen katliam haberleri karşısında sessiz kalmak cinayettir. Bu katliamlara alışmak ve tepkisiz kalmak insanlığı yitirmektir. Bu katliam karşısında sessiz kalmak istemeyen onurlu insanları Tireymse köyünde yapılan katliamı lanetlemeye ve kanlı Esed-Baas rejimine karşı direnen kardeşlerimizle dayanışmaya davet ediyoruz.

İzmit, Sapanca ve Bursa'da da eylem var!

İstanbul’da yapılacak protestonun yanı sıra Bursa ve Sapanca'da Özgür-Der, İzmit'te İslami Kuruluşlar tarafından bir basın açıklaması yapılacak. İzmit'teki eylem Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde yapılırken Bursa'da eylem Orhangazi Parkı'nda (Ulucamii Yanı) gerçekleştirilecek. Her iki eylemde 14 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Sapanca'da da aynı gün saat 15.00'da yapılacak eylem Güner Ekinci Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Etiketler : #ÖzgürDer'den   #Hama   #katliamına   #protesto   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN