Özgür-Der: Şervat Ali ölüme gönderilmesin!

Özgür-Der, Fatih PTT önünde Mısırlı hukukçu Şervat Ali’nin Irak’a teslim edilmesinin engellenmesini talep eden bir eylem düzenledi.

20-02-2012


Mısır’lı hukukçu Şervat Ali’nin Irak’a teslimi sonucunda idam edileceği uyarısı yapılan eylemde, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’na bir mektup yollandı.

Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’na gönderilen mektupta, “İslami Cihad örgütünün yöneticisi olmak suçlamasıyla hakkında idam kararları çıkarılan, uzun süredir farklı ülkelerde yaşamak zorunda kalan Şervat Ali’nin, küresel cihadi faaliyetlerde bulunmak iddiasıyla suçlandığını ve ABD kontrolündeki Irak’a teslim edilmesinin ölümüne sebep olabileceği için bu kararın tekrar gözden geçirilmesi” talep edilirken ayrıca “Avukatları aracılığıyla AİHM’e başvurmasına rağmen yargı sürecinin çok hızlı bir şekilde bu kararı alması Şervat Ali’nin ölüme yolculuğunu başlattı” siteminde bulunuldu.

Eylemde konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Çeşitli bölgelerde direnişçilere destek verdiği için, Emperyalist ülkeler tarafından aranan Şervat Ali’nin ABD kontrolündeki Irak’a teslim edilmesinin onun idam kararı olacağını ve hükümetin bunu engellemesi gerektiğinin” altını çizdi, “Emniyet raporları uyarınca bürokratik işlemlerin yapılmasının bir insanın katline sebep olmasını anlamlı bulmuyoruz. Hükümet yetkilileri birer insan olarak yarın Şervat Ali idam edildiğinde bunun üzüntüsünü yaşayacaklar.” uyarısında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan İMKANDER Başkanı Murat Özer, “Türkiye’de mülteciler ile ilgili sürekli sorun yaşanmakta, iki binin üzerinde Çeçen sığınmacıya mültecilik hakkı verilmiyor, Şervat Ali’nin Irak’la hiçbir resmi bağı bulunmamasına rağmen, daha geçtiğimiz günlerce onlarca kişinin idam edildiği, Amerika’nın işgali altında bir hükümet bulunan Irak’a teslim edilmesi onun idam edilmesi anlamına gelecektir” ifadesiyle bu hukuksuzluğa vurgu yaptı.

Eylem sırasında “Mısırlı Müslüman Kardeşimiz, Şervat Ali Ölüm Yollanmasın”, “Şüphesiz zalimler birbirlerinin velisidirler; Allah ise, muttakiler velisidir.” Yazılı pankartlar açıldı ve “Şervat Ali Ölüm Gönderilmesin!”, “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!” sloganları atıldı. Getirilen tekbirlerin ardından mektupların postaya verilmesiyle program sona erdi. 

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #ÖzgürDer:   #Şervat   #Ali   #ölüme   #gönderilmesin!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN