Özgür-Der’e yönelik saldırılar Diyarbakır’da protesto edildi

Özgür-Der’e yönelik hedef göstermeler ve saldırılar Diyarbakır’da düzenlenen kitlesel basın açıklamasında protesto edildi.

13-08-2013


Özgür-Der Van şubesi ve Özgür-Der Bağlar temsilciliğine yönelik molotoflu ve silahlı saldırı Diyarbakır’da protesto edildi.

Özgür-Der Diyarbakır şubesinin organize ettiği kitlesel basın açıklamasına, çok sayıda kurum temsilcisi de destek verdi. Eylemde, kurum temselcilerinin yanı sıra yapılan basın açıklaması, atılan sloganlar, açılan pankart ve dövizlerle Özgür-Der’e yönelik saldırılar lanetlendi.

“Rastî Naye Veşartın Komeleya Azadî Bedeng Namîne” pankartının açıldığı eylemde, “Gerçekler Molotofla Yanmaz Kurşunlarla Ölmez, Tehdit ve Saldırıyla Gerçekler Gizlenemez, İslami Hareket Engellenemez, Hasbunellah Wenimel Wekil” gibi dövizler taşındı.

Memur-Sen: Özgürlüklerden bahsedenlerin özgürlükleri kısıtlamaları kabul edilemez

Eylem Diyarbakır Memur Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş’in kısa konuşmasıyla başladı. Özgürlüklerden bahseden bir kesimin özgürlükleri kısıtlamasının söz konusu olduğunu belirten Memiş, “istedikleri gibi kendilerini özgürlük yanlısı ifade etsinler, bunun adının dayatma olduğunu” açık dedi. Hiç kimsenin başkasının düşüncesini ifade özgürlüğünü engellemesinin kabul edilemeyeceğini ifade Memiş, her kesimin olduğu gibi Özgür-Der’in de düşüncesini ifade özgürlüğü olduğunu ve bugün bunun engellenmesini lanetlediklerini söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti: Tahakküm ve baskıyla hiçbir düşünce başarıyla ulaşmamıştır

Ardından Mustazaflar Cemiyeti adına Tesettüre Çağrı Platformu Başkanı Mehmet Duyu sözü aldı. Özgür-Der’e yönelik saldırıları kınayarak sözlerine başlayan Duru, tahakküm ve baskıyla hiçbir düşüncenin başarıya ulaşamadığını ifade ederek, “Kürdistan’da yaşanan şeyler halkımızın gözleri önünde cereyan eden şeylerdir. Günü ve zamanı gelince halkımızın bu olaylara gereken tavrını koyacağına inanıyorum. Özgür-Der’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Diyanet-Sen: Bugün hepimiz Özgür-Derliyiz…

Eylem Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Ömer Evsen’in destek konuşmasıyla sürdü. Kadim bir coğrafyanın, kadim bir halkının bugün birbirini eziyor olmaya çalışmasının nedenini anlamakta güçlük çektiğini belirten Evsen, “Bugün burada Özgür-Der’le dayanışmak için bulunuyoruz. Bugün mazlumdan yana zalime karşı dik duruşumuzu göstermek için buradayız. Bugün özgürder susmaz susturulamaz demek için buradayız. Bugün dilsiz şeytan olmamak için buradayız. Bugün hepimiz Özgür-Derliyiz…” diye konuştu.

İnsan ve Erdem: Özgür-Der’e şahidiz!

Evsen’in ardından sözü İnsan ve Erdem Hareketi Başkanı Ahmet Ay aldı. İngilizlerin çizdiği sınırlara atıfta bulunarak, bölük börçük edilen coğrafyanın insanlarının birbirini boğazladığını dile getiren Ay, “Özgür-Der’i çok iyi biliriz. Onların zulme karşı duruşlarını, şahitliklerini çok iyi biliriz. Biz de onların mücadelelerinin şahitleriyiz.” Dedi. Ay, Özgür-Der’e yapılan saldırıların, insanların hayrına olmadığını ifade ederek, “çözüm sürecini baltalayacak bütün hareketlerden uzak durmamız lazım.” uyarısında da bulundu.

Yılmaz: Devletin yöntemleri çözüm olsa kendine yarardı!

Özgür-Der Diyarbakır Kurucu Başkanı Serdar Bülent Yılmaz ise yaptığı konuşmada, Özgür-Der’in şahsında hayır kurumlarına karşı linç kampanyası başlatıldığını söyledi. Yılmaz, 30 yıldır süren kirli savaşın henüz tam önüne geçilmemişken, Suriye üzerinden yapılanları Kürdistan’ın hayrına yormadıklarını ve yüzyıllardır devletin uyguladığı yöntemlerle Özgür-Der’i susturmaya çalışanların, bütün baskı ve tehditlerine rağmen susturamayan devletin uygulamalarından bir şey anlamadıklarının göstergesi olduğunu belirtti.   

Molotof atan gençlere ve BDP’ye çağrıda bulanan Yılmaz, gençlere dezenformasyonla yanlış yönlendirildiklerini hatırlattı, BDP’ye ise süren bu saldırılara karşı neden sessiz olduğu soruldu.

“Özgür-Der susmaz susturulamaz”

Eylem, Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç’un sık sık “Zulme Karşı Direneceğiz, Tehditler Bizi Yıldıramaz, Uyan Diren Özgürleş, Özgür-Der Susmaz Susturulamaz” şeklinde sloganlarla kesilen basın açıklamasını okumasıyla sona erdi.

Eylemin ardından kurum temsicileri Özgür-Der Diyarbakır şubesine geçmiş olsun ziyaretinde de bulundu.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #ÖzgürDer’e   #yönelik   #saldırılar   #Diyarbakır’da   #protesto   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN