Pakistan halkı, sel adacıklarında yaşıyor

Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan’da halk zor durumda. Selin ardından oluşan adacıklarda yaşam mücadelesi veren afetzedeler, barınma ile gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı çekiyor.

30-08-2010


Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan’da halk, selin ardından oluşan adacıklarda yaşam mücadelesi veriyor. Yaşadıkları ovada sel esnasında bir yere kaçma imkânı bulamayan, sadece evinin çatısına çıkıp kurtulmayı başaran afetzedeler, şimdi salgın hastalıklar ve barınma ile gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı çekiyor.

Selden en çok etkilenen Muzaffergah şehrinin Basira kasabasındaki görevli binbaşı Raşid, en büyük sorunlarının selden dolayı hasar gören yollar sebebiyle gelen yardım malzemelerini afetzedelere ulaştıramamak olduğunu söylüyor. Bu bölgeden geçerken, selden dolayı her şeyini kaybeden kimselerden bazılarının karayolunun ortasında el açarak dilendiği görülüyor.

Karayolu çevresinde sıcaktan ağaların altında ya da derme çatma gölgeliklerin altında yaşayanlar da yoldan geçen arabalara el uzatarak yardım etmelerini istiyor. Halkın bazısı ise sel sularının kapattığı yolda karşıdan karşıya geçmek için traktör ya da kamyona binmeye çalışıyor.

Omuzlarında barınacak çuvallar taşıyan, eşek arabasında keçisini de alarak ailesiyle başka yere gidenlerden tutun, her şeyini kaybetmiş ve suyun başında kara kara düşünen insanlar takılıyor objektiflere.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Pakistan   #halkı   #   #sel   #adacıklarında   #yaşıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN