Pamak: Tarih boyunca tevhid dininin karşısına hep statüko dini çıkarılmıştır (VİDEO-HABER)

İLKAV´ın "Alternatif Eğitim Konferansları"nın bu haftaki konuşmacısı İLKAV Başkanı Mehmet PAMAK idi. Pamak´ın, " Tarih Boyunca Tevhid Dinine Karşı Statüko Dini" konulu konferansı ilgi ile takip edildi.

13-12-2018


İLKAV'ın "Alternatif Eğitim Konferansları"nın bu haftaki konuşmacısı İLKAV Başkanı Mehmet PAMAK idi. Pamak'ın, " Tarih Boyunca Tevhid Dinine Karşı Statüko Dini" konulu konferansı ilgi ile takip edildi.

Konferans, Kenan Doğan kardeşimizin Araf: 175-176, Yunus: 15, Taha: 88 ve 96. âyetleri ve meallerini okumasından sonra başladı.

Pamak, konuşmasına başlarken şu açıklamayı yaptı: “Değerli kardeşlerim bugün çok önemli olduğuna inandığım, hayati bir konuya başlayacağız. Başlayacağız dememin sebebi şu: Bugünkü konferansta, statüko dini üzerinde çeşitli dönemlerin statükolarına ve statüko dinlerine atıfta bulunsam da daha çok statükoların ve statüko dinlerinin oluşumu ve işlevi hakkında genel bir bakış ortaya koymaya çalışacağım.

Allah ömür verirse ve lütfederse, daha sonraki zamanlarda, inşaAllah gelecek yıl saltanat sürecini, Emevî, Abbâsî, Selçuklu, Osmanlı döneminin ve Türkiye Cumhuriyeti döneminin statükolarını ve statüko dinlerini somut örneklerle ele almaya çalışacağız. Belki bir başka seferde de inşaAllah İran, Suudi Arabistan ve Mısır özelinde diğer bölge ülkelerindeki statükoları ve statüko dinlerini ele almaya çalışırız.”  

Bu açıklamayla başlayan konferansında Pamak; Statüko ne anlama geldiği, statükonun ve statükolaşmanın sebepleri ve statüko dinlerinin oluşumuna dair bilgiler verdi. Tarihten ve Kur’an kıssalarından örneklerle statüko dininin oluşumuna katkı sunanlar, statüko dinlerinin kendilerini Hak dine nispet etme sebepleri üzerinde durdu. İslam’ın statükolaşmaya engel olan ölçülerini ayetlerle anlattı. Rasulullah ve Râşid halifeler dönemindeki güzel örnekliği anlatarak daha sonraki saltanat sürecinden itibaren nasıl statükolaşmaya meyledildiğini değerlendirdi.

Konferans sonrasında simit ve çay ikramı yapıldı.

Konferansın videosu aşağıda ilginize sunulmuştur.

Etiketler : #Pamak:   #Tarih   #boyunca   #tevhid   #dininin   #karşısına   #hep   #statüko   #dini   #çıkarılmıştır   #(VİDEOHABER)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN