Paris'te karikatür dergisine baskın: 12 ölü

Fransız haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine üç kişi tarafından düzenlenen silahlı baskında, gelen ilk bilgilere göre 12 kişi öldürüldü

07-01-2015


Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık yayın yapan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine düzenlenen silahlı baskında ilk bilgilere göre 12 kişi öldürüldü.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo Paris'teki merkezine saldırı düzenlendi, olayda ikisi polis 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırının nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itrafiye sevk edildi. Saldırıda 5'i ağır 10 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Fransız Le Monde dergisi, saldırıyı düzenleyenlerin aksansız şekilde Fransızca konuştuklarını yazdı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin büyük ihtimalle Fransız asıllı olduklarından şüpheleniliyor. 

Dergiye kimliği belirsiz bir kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 12 kişiden 6'sının durumunun ağır olduğu bildirildi. Görgü tanıklarının ifıadesine göre 2 siyah kapşonlu adam ellerindeki kalaşnikoflarla binaya girdikten sonra uzun namlulu silahlarla gelişi güzel ateş ettikten sonra binadan kaçarak uzaklaştığını kaydetti.

Paris'teki Richard Lenoir bulvarındaki binasına düzenlenen saldırıdan, olay yerinde bulunan polis aracı da etkilendi. Polis aracına çok sayıda kurşun isabet ederken, iki polis öldü ve bir polis de yaralandı.

Saldırı anı;

Dergi 2009 yılında Hz. Peygamber Aleyhisselatü Vesselam'la ilgili bir karikatür yayınlamış ve büyük tepki toplamıştı. Dergi geçtiğimiz yıl da, Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'le ilgili rahatsız edici karikatürler yayınlamıştı.

Paris polisinin iddiasına göre saldırganlar, "Peygamberin intikamını aldık" dedi. 

Olay yerinden görüntüler; 

HOLLANDE KABİNEYİ OLAĞANÜSTÜ TOPLUYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından Fransa kabinesini acil toplama kararı aldı. Fransa alarm seviyesini en üst seviyeye yükseltti. 

Hollande açıklamasında, "Bugün 11 kişiyi kaybettik. Bakanlarımıza toplantı yapma çağrısında bulundum. Alarm halinde en üst seviyedeyiz." dedi. Hollande önümüzdeki saatler içerisinde daha detaylı bir açıklama yapacağını söyledi.

 

Etiketler : #Paris'te   #karikatür   #dergisine   #baskın:   #12   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN